Παραγκουπόλεις του κόσμου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ. Οσα κι αν έχεις ακούσει, η δύναμη της φωτογραφίας πολλαπλασιάζει την ένταση που ούτως ή άλλως μεταδίδουν οι εικόνες από τις παραγκουπόλεις του κόσμου.

Το multimedia project των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τίτλο «Urban Survivors» και θέμα τις ακραίες συνθήκες διαβίωσης σε πέντε πόλεις, όπου η ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση λειτουργεί προγράμματα, εκτίθεται τώρα και στην Αθήνα, στην Ελληνοαμερικανική Ενωση, μέχρι το τέλος του μήνα. Πέντε διάσημοι φωτογράφοι του πρακτορείου NOOR παρουσιάζουν συγκλονιστικά στιγμιότυπα ανθρώπων που ζουν στην Ντάκα (Μπανγκλαντές), το Καράτσι (Πακιστάν), το Ναϊρόμπι (Κένυα), το Γιοχάνεσμπουργκ (Νότιος Αφρική) και το Πορτ Ο Πρενς (Αϊτή). Σήμερα, πάνω από 800 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου 1 στους 10 ανθρώπους στον πλανήτη ζουν στο περιθώριο των σύγχρονων πόλεων ή σε παραγκουπόλεις, σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Αν και στην Ελλάδα δεν έχουμε εμπειρία από τόσο δραματικές συνθήκες, είναι γεγονός ότι η κρίση μάς φέρνει σε επαφή με εικόνες εξαθλίωσης, πρωτοφανείς για τις ελληνικές πόλεις. Σε αυτό το πλαίσιο το ελληνικό γραφείο των ΓΧΣ καλεί το κοινό μέχρι τις 20 Αυγούστου να πάρει μέρος στο πρότζεκτ ανεβάζοντας τη δική του φωτογραφία στην ειδική σελίδα στο Facebook (http://www.facebook.com/msf.greece). Η φωτογραφία αυτή θα πρέπει να εστιάζει στη σχέση ανθρώπου – πόλης και να δείχνει τη δυσκολία και τις επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν Ελληνες και ξένοι στη χώρα μας. Το κοινό θα ψηφίσει τις 10 καλύτερες φωτογραφίες και στους δημιουργούς τους θα δοθεί ένα μπλουζάκι «Urban Survivors» και ένας κατάλογος της έκθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή