Ξαναζωντανεύει το «Σινέ Στέλλα» στην πλ. Αμερικής

Ξαναζωντανεύει το «Σινέ Στέλλα» στην πλ. Αμερικής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ. Μετά τέσσερα χρόνια σιωπής ανοίγει ο θερινός κινηματογράφος «Σινέ Στέλλα» στην πλατεία Αμερικής. Αυτό κι αν είναι είδηση, ειδικά για τους κατοίκους της περιοχής που την τελευταία εικοσαετία έχουν δει όλα τα θερινά σινεμά της γειτονιάς τους να κλείνουν ένα ένα. Σκεφτείτε το «Μετροπόλ» στη Θήρας απέναντι από το αστυνομικό τμήμα, ο χώρος του σήμερα κλειστός, χαμένος στους κισσούς και τα αγριόχορτα. ΄Η το Ατενέ στη Λευκωσίας, σφαλισμένο χρόνια. Το «Στέλλα» ήταν ένα από τα εναπομείναντα σινεμά που έμοιαζε να αντέχει ενάντια σε κάθε εμπόδιο, μέχρι που έκλεισε. Σχεδόν πανηγυρικό λοιπόν είναι το άνοιγμά του αυτή την Κυριακή (1/7) που ξεκινάει με μια ξεχωριστή εκδήλωση, πρωτοβουλία των atenistas.

Ραντεβού στις 9 το βράδυ, πρώτη του μήνα, για σινεμά (αρχικά θα προβληθεί η ταινία διάρκειας 60 λεπτών με τίτλο «Η Αθήνα τη νύχτα»). Λίγο αργότερα θα χαλαρώσουμε με αθηναϊκές μουσικές των 60’ς και 70’ς που θα ακούγονται από τα μεγάφωνα, ενώ στο κοινό θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό για την ιστορία των θερινών κινηματογράφων της Αθήνας. Αποκορύφωμα της βραδιάς μια συναυλία με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη. Ο τραγουδιστής, γέννημα – θρέμμα της Κυψέλης, δέχτηκε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για να τραγουδήσει στίχους όπως το «Νύχτες που περνούν και δεν θα ξαναρθούν, μ’ αγιόκλημα και γιασεμί» που εμπνεύστηκε εκείνη την περίοδο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή