Sting

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή 8/7 πρόκειται να κυκλοφορήσει μαζί με την «Καθημερινή» το τρίτο άλμπουμ του Sting, με τίτλο «The dream of the blue turtles».

Ιούνιος του 1985. Στη μετά Police εποχή, ο Sting μαθαίνει να είναι ο εαυτός του. Και στο πρώτο του solo studio album, «The dream of the blue turtles», «αναμειγνύει» όνειρα με «ίσες» δόσεις πραγματικότητας. Οι στίχοι του είναι αυτοβιογραφικοί και ο δίσκος αντλεί από ένα ευρύτατο πεδίο που καλύπτει τη rock, jazz, classic & pop μουσική. Γι’ αυτό άλλωστε και συνεργάζεται εδώ με εξαιρετικά σπουδαίους μουσικούς της τζαζ όπως οι Branford Marsalis, Omar Hakim, Darryl Jones και Kenny Kirkland. Γι’ αυτό εμφανίζεται εδώ κι αυτό το απίστευτο κομμάτι, το «Russians», μια από τις πρώτες προσεγγίσεις του Sting στην κλασική μουσική, αφού η μελωδία του βασίζεται σ’ ένα θέμα της συμφωνικής σουίτας του Προκόφιεφ, Lieutenant Kije. Με μερικά από τα πιο δυνατά πολιτικά τραγούδια του Sting, όπως το «Russians», το «Children’s Crusade» και το «We work the black seam» αλλά και το πρώτο του hit ως solo artist, το «If you love somebody set them free».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή