Θεόδωρος Κουρεντζής, από τη Ρωσία στο Μέγαρο Μουσικής

Θεόδωρος Κουρεντζής, από τη Ρωσία στο Μέγαρο Μουσικής

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έργα Ραχμάνινοφ και Σοστακόβιτς έρχεται και πάλι στην Ελλάδα ο μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής, που ζει και εργάζεται στη Ρωσία. Θα εμφανιστεί στην Αθήνα, την Τρίτη 10 Ιουλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, διευθύνοντας δύο από τα πιο απαιτητικά έργα του ρεπερτορίου του 20ού αιώνα.

Ο Θεόδωρος Κουρεντζής καταφέρνει να ταράζει συνεχώς τα μουσικά νερά, είτε με ρηξικέλευθες παραγωγές του Νοβοσιμπίρσκ, την οποία οδήγησε στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος, αναλαμβάνοντας την καλλιτεχνική της διεύθυνση, είτε με το διεθνές φεστιβάλ «Τεριτόρια» στη Μόσχα, που συνδιηύθυνε. Από το 2009 συνεργάζεται με το Θέατρο Μπολσόι, όπου παρουσίασε την ιστορική, πλέον, παραγωγή της όπερας Βότσεκ του Α. Μπεργκ σε σκηνοθεσία Ντμίτρι Τσερνιακόφ, που κέρδισε Τρεις Χρυσές Μάσκες και τον Σεπτέμβριο του 2011, ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Οπερας και Μπαλέτου της Περμ, παρουσίασε την όπερα Cosi fan tutte του Μότσαρτ, με διεθνές καστ, σολίστ από την Περμ και την ορχήστρα MusicAeterna, και χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο ως «νέα τάση στη ρωσική παράδοση της ερμηνείας έργων του Μότσαρτ».

Στην Αθήνα τα κορυφαία έργα θα ερμηνεύσει ο πιανίστας Αλεξάντερ Μέλνικοφ, που έχει αναγορευτεί Επίτιμος Καλλιτέχνης της Ρωσίας και έχει πάρει πλήθος διεθνών βραβείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή