ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΤΖΕΝΤΑ

– Εναρξη του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την παράσταση του Φιλίπ Ντεκουφλέ «Panorama», σήμερα και αύριο στις 10 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

– Παρουσίαση του βιβλίου «Ο χώρος στην αριστερή σκέψη» των Ντίνας Βαΐου και Κωστή Χατζημιχάλη (εκδ. Νήσος) στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (αμφιθέατρο Αλκης Αργυριάδης), 7.30 μ.μ.

– Προβολή της ταινίας «Carmen» (1918) του Ernst Lubitsch με ζωντανή μουσική από τη Νίκη Χαρλαύτη, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» (9 μ.μ.).

– Τα Μπαλέτα της Οπερας Περμ αναβιώνουν τα έργα του Στραβίνσκι «Πετρούσκα» σε χορογραφία Νικόλο Φόντε και «Οι γάμοι» σε χορογραφία Γίρζι Κίλιαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ώρα 9 μ.μ.

– Προβολή της ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος», 9.30 μ.μ., στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136), με ελεύθερη είσοδο.

– Ο Βόυτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ συναντά τον Βόυτσεκ του Αλμπαν Μπεργκ στην παράσταση της Ελλης Παπακωνσταντίνου «Κουαρτέτο Βόυτσεκ», 9 μ.μ., στο Κτίριο Ε της Πειραιώς 260.

– Παρουσίαση της βιογραφίας της Πηνελόπης Δέλτα «Η κυρία με τα μαύρα» της Μίτσης Πικραμμένου (εκδ. Τετράγωνο) στο Ιδρυμα Κατακουζηνού (Αμαλίας 4), στις 8 μ.μ.

– Εναρξη του τριημέρου υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων με τις ταινίες «Φόνος στην ομίχλη» του Erik Skjoldbjaerg (9.15 μ.μ.) και «Brothers» του Jim Sheridan (11.30 μ.μ.).

– Τον «Επιθεωρητή» του Γκόγκολ ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, στις 9.30 μ.μ., στο Κηποθέατρο Παπάγου.