ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Πάτμο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Ενα κινηματογραφικό φεστιβάλ με σήμα τον ιππόκαμπο, που φιλοξενείται για δεύτερη φορά στην Πάτμο, δεν μπορεί παρά να παρουσιάζει ενδιαφέρον. Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου θα φιλοξενηθεί στο νησί από τις 18 μέχρι τις 22 του μηνός. Οπως λένε οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, «ιστορικά και πολιτιστικά φορτισμένη, η Πάτμος αποτέλεσε την έμπνευση για τη γέννηση της ιδέας και την πραγματοποίηση του φεστιβάλ». Μαζί με την ομορφιά και την πνευματικότητα που αποπνέει.

Ιnternational Film Festival of Patmos (IFFP). Στόχος της διοργάνωσης είναι η εγκαθίδρυση ενός θεσμού, που θα καταστήσει την Πάτμο πόλο έλξης κινηματογραφιστών απ’ όλο τον κόσμο και σημείο δημιουργικής επαφής ανάμεσα σε παραγωγούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και κριτικούς διεθνούς εμβέλειας με καταξιωμένους και νεότερους Ελληνες συναδέλφους τους.

Θα προβληθούν εννιά ταινίες μεγάλου μήκους με διεθνή χαρακτήρα, βραβευμένες σε διεθνή φεστιβάλ από τη Νορβηγία, το Βέλγιο, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αμερική, τη Ρωσία και την Αγγλία, όπως επίσης ντοκιμαντέρ και 20 ταινίες μικρού μήκους, ελληνικές και ξένες, βραβευμένες σε διαφορετικά φεστιβάλ με την επιμέλεια του Φεστιβάλ Ρsarokokalo.

Ραντεβού στο σχολείο της Σκάλας, σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο για το Φεστιβάλ και στο Παλιό Σχολείο στην πλατεία της Αγίας Λεβιάς στη Χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες, υπάρχει η ιστοσελίδα www.iffp.gr και σελίδα που δημιουργήθηκε στο facebook (www.facebook.com/InternationalFilmFestivalofPatmos).