Ατζέντα

4' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Κουιντέτο στον κήπο του Μεγάρου

Στον δροσερό κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα βρίσκεται τις δύο τελευταίες Παρασκευές του Ιουλίου ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής και το κουιντέτο του, αποτελούμενο από τους Δημήτρη Τσάκα, Αντώνη Ανδρέου, Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη και Γιώργο Γεωργιάδη, για δύο συναυλίες με μεταγραφές ελληνικών και ξένων τραγουδιών. Η Παρασκευή 20 Ιουλίου είναι αφιερωμένη στον σαξοφωνίστα και συνθέτη της τζαζ Benny Golson, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δημοφιλείς, αλλά και άγνωστες συνθέσεις.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Βωβές ταινίες στην οδό Πειραιώς

Τo 3o Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης είναι γεγονός, με ελεύθερη είσοδο. Με θέμα «Η χειραφέτηση της γυναίκας», το φεστιβάλ φέρνει στην οδό Πειραιώς τους αστέρες της δεκαετίας του ’20 με καταληκτήρια ταινία το «The Single Standard», με την αγαπημένη πρωταγωνίστρια του Μιχάλη Κακογιάννη, Γκρέτα Γκάρμπο. O θεσμός προβολών βωβού κινηματογράφου ήταν μία ιδέα του ίδιου του Μ. Κακογιάννη.

Η επιλογή των ταινιών έγινε από τον Στάθη Σκλαβουνάκο (συγγραφέα του βιβλίου Vamps) και τον σεναριογράφο, σκηνοθέτη, κριτικό κινηματογράφου Μάριο Παπαγεωργίου, οι οποίοι και προλογίζουν τις προβολές με ένα σύντομο σχόλιο. Οπως κάθε χρόνο το 3ο φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου διοργανώνεται σε συνεργασία με το STUDIO – Παράλληλο Κύκλωμα και τον πρόεδρό του Χρήστο Παπαδημητρίου, καθώς και το εργαστήριο Film Scoring με υπεύθυνο καθηγητή τον Αλέξανδρο Μούζα.

Το αφιέρωμα διαρκεί έως 25/7 (9 μ.μ.). Για το πλήρες πρόγραμμα www.mcf.gr (Πειραιώς 206, Ταύρος, 210-34.18.550).

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Θερινό σινεμά στις ομορφιές της Αθήνας

Τι ωραίος που είναι αυτός ο καταιγισμός από θερινές προβολές σε όλο και πιο απρόβλεπτους χώρους στο κέντρο της Αθήνας! Από τις πιο «δυναμικές» πρωτοβουλίες, το 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας που συνεχίζει απτόητο τις καλοκαιρινές του εξορμήσεις με δωρεάν προβολές σε πολλά και διαφορετικά σημεία της Αθήνας. Απόψε στις 10.30, ανήμερα την εθνική εορτή της Γαλλίας, προβολή της Μασσαλιώτιδας του Ζαν Ρενουάρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας, στον ατμοσφαιρικό κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών. Και το πρόγραμμα συνεχίζεται μέσα στην εβδομάδα. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

– «Ενα ταξίδι στους δρόμους της πατρίδας», ένα ενθύμιον της Σμύρνης θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα, 16/7 στο Βεάκειο. Τραγουδούν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώτα Νέγκα, Σοφία Μάνου. Διοργανωτής Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ «Νόστος». Μια συναυλία-ταξίδι στις πολλές κοιτίδες του Ελληνισμού. Στον ίδιο χώρο, την Τρίτη 17/7, συναυλία της Αλκηστης Πρωτοψάλτη με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Τετάρτη 18/7 το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ κλείνει η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

– Στην ιστορική πόλη των Δελφών συναντιούνται σήμερα και αύριο σπουδαστές Ωδείων απ’ όλη την Ελλάδα για μουσικά εργαστήρια, που θα κορυφωθούν με συναυλίες ανοιχτές στο κοινό.

– Οι εκδόσεις «Παπαδόπουλος» προσκαλούν τη Δευτέρα 16/7 σε μια συνάντηση-γνωριμία με τη συγγραφέα Αγνή Κομνηνού στο εμπορικό κέντρο Athens Heart (Πειραιώς 180). Στις 7 μ.μ., στο επίπεδο 0, θα υπογράψει το βιβλίο της «Ανάθεμα την Εύα».

– Χθες ξεκίνησε το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου στην Αίγινα. Απόψε παρουσιάζεται για δεύτερη βραδιά «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη. Αύριο, σειρά έχει η παράσταση «Τα πορτρέτα» και τη Δευτέρα «Ο μαύρος σκύλος». Στον χώρο του Κυβερνείου, στις 9 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Canto General, 40 ετών

Ενα ιστορικό και εμβληματικό έργο, το «Κάντο Χενεράλ», 40 χρόνια μετά τη δημιουργία του και 38 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στο Στάδιο Καραϊσκάκη, το 1975, παρουσιάζεται για μία μόνο βραδιά, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με τους πρώτους ερμηνευτές: τη Μαρία Φαραντούρη και τον Πέτρο Πανδή και φυσικά τον Μίκη Θεοδωράκη, που έγραψε την επική αυτή μουσική. Μαζί τους, η Χορωδία της ΕΡΤ, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και ορχήστρα με σολίστ που θα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας.

ΛΥΡΙΚΗ

Χορός στο «Ολύμπια»

Επτά χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν τις νέες χορογραφίες τους στο θέατρο «Ολύμπια», απόψε και αύριο (8 μ.μ.), με ελεύθερη είσοδο. Τις χορογραφίες ερμηνεύουν συνάδελφοί τους, χορευτές του Μπαλέτου. Θα δούμε έργα των Γ. Βαρβαριώτη, Φ. Διαμαντόπουλου, Β. Μπερίντε, Γ. Μπενέτου κ.ά. (Ακαδημίας 59-61)

ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ

Μorrissey

Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στο θέατρο Λυκαβηττού θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Αγγλου σταρ της ποπ Μόρισεϊ, που έγινε γνωστός ως τραγουδιστής των Smiths τη δεκαετία του ’80 και έκτοτε δεν έχει πάψει να απασχολεί τη διεθνή κοινή γνώμη με τα τραγούδια, τη χαρακτηριστική φωνή του, αλλά και τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

Βασιλικός

Τραγούδια από την πρώτη προσωπική του δουλειά με τίτλο «Vintage», αποτελούμενη από επανεκτελέσεις κλασικών επιτυχιών όπως το «Across the Universe» και το «You are my destiny», μελωδίες που καθιέρωσαν το συγκρότημα Raining Pleasure, αλλά και διασκευές αγαπημένων του κομματιών ερμηνεύει ο Βασιλικός απόψε στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη. Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.

ΧΟΡΟΣ

Στον αυτόματο πιλότο

Στις 17 και στις 18 Ιουλίου, στο κτίριο Ε της Πειραιώς 260, η Μαριάννα Καβαλλιεράτου και η Ομάδα Klokworks παρουσιάζουν την παράσταση Auto Run. Σ’ αυτή τη χορευτική απόπειρα, αποδίδεται με μια λιτή χορογραφική φόρμα και μέσα από αφαιρετική κινητική γλώσσα η μηχανική μας σκέψη και προσέγγιση στη σημερινή μας ζωή. Χορογραφία, σύλληψη Μαριάννας Καβαλλιεράτου. Μαζί της οι Γιώργος Τζαβάρας, Καλλιόπη Σίμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή