Η λογοτεχνία στην Τήνο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Για τρεις ημέρες (26 – 28 Ιουλίου), η Τήνος θα γίνει για τρίτη φορά σημείο συνάντησης Ελλήνων και ξένων ποιητών και πεζογράφων.

Το 3ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου θα πραγματοποιηθεί στη Χώρα, στον Βώλακα και στον Πύργο, με τη συμμετοχή 19 συγγραφέων από 14 χώρες. Είναι η πρωτοβουλία της Κοινωνίας των (δε)κάτων (που εκδίδει το ομώνυμο λογοτεχνικό περιοδικό), η οποία υποστηρίζεται από τον Δήμο Τήνου και το Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Πέρα από τη λογοτεχνική διάσταση του θεσμού, το νησί της Τήνου επωφελείται σε προβολή και φήμη. Από το εξωτερικό αναμένονται οι συγγραφείς Πολ Βαντζελίστι (ΗΠΑ), Νίκολας Βερντάν (Ελβετία), Ιρίνα Ρίνα Βίκιρτσακ (Ουκρανία), Φρανσίς Κομπ (Γαλλία), Μαράμ αλ-Μασρί (Συρία), Μάρκο Πογκασάρ (Κροατία), Σάουκι Μπζία (Λίβανος), Ευτυχία Παναγιώτου (Κύπρος), Ρίφαατ Σαλάμ (Αίγυπτος), Αμάλ αλ-Τζουμπουρί (Ιράκ), Ρομέο Τσολάκου (Αλβανία), Νάταλι Χαντάλ (Παλαιστίνη), Μπενσαλέμ Χιμίς (Μαρόκο). Και απ’ την Ελλάδα οι Γιάννης Ευσταθιάδης, Ιωάννα Καρυστιάνη, Κώστας Κατσουλάρης, Κώστας Μουρσελάς, Βαγγέλης Ραπτόπουλος και Σώτη Τριανταφύλλου. Είναι ενδιαφέρουσα η πολιτισμική μείξη από Βορρά και Νότο και Δύση και Ανατολή σε ένα περιβάλλον καθαρά αιγαιοπελαγίτικο. Η Παρασκευή, 27 Ιουλίου, είναι αφιερωμένη στην Αραβική Ποιητική με έξι Αραβες ποιητές από Αίγυπτο, Μαρόκο, Συρία, Λίβανο, Παλαιστίνη και Ιράκ. Τοπικό χορευτικό συγκρότημα και συγκρότημα από Τηνιακούς μουσικούς θα πλαισιώσουν και τις τρεις λογοτεχνικές βραδιές.

Καμεράτα

Το Λογοτεχνικό Φεστιβάλ της Τήνου συμπίπτει και με άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νησί την ίδια περίοδο (είναι σε εξέλιξη το Φεστιβάλ του Δήμου Τήνου), ενώ αύριο (ώρα 9 μ.μ.) συναυλία δίνει και η Καμεράτα στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Είναι μία συναυλία που δίνεται με πρωτοβουλία του Σωματείου «Οι Φίλοι της Τήνου». Σολίστ είναι ο καταξιωμένος πιανίστας Απόστολος Παληός και μαέστρος ο Βρετανός αρχιμουσικός William Kunhardt, ο οποίος σε ηλικία μόλις 23 ετών, είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της Arensky Chamber Orchestra, με έδρα το Cadogan Hall του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή