Συνταγματικά Κείμενα Ιονίων Νήσων

Συνταγματικά Κείμενα Ιονίων Νήσων

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΟΣΗ. Η κυκλοφορία στην αγγλική γλώσσα μιας θεμελιακής έκδοσης για την πρόσφατη ιστορία των Ιονίων Νήσων είναι μία από τις πρόσφατες εκδοτικές δραστηριότητες του Ιδρύματος της Βουλής. Η έκδοση «Συνταγματικά Κείμενα των Ιονίων Νήσων» από το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το 2008, αποτυπώνει μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες πτυχές της ελληνικής συνταγματικής και πολιτικής ιστορίας.

Η έκδοση στην αγγλική γλώσσα του σημαντικού αυτού έργου, το 2012, απευθύνεται στο διεθνές κοινό, και αναδεικνύει τη διαλεκτική σχέση που ανέπτυξε ο Ιόνιος χώρος κατά τα νεότερα χρόνια με τη Δύση και την Ανατολή, εντάσσοντας έτσι τον ελλαδικό χώρο στο ευρύτερο ευρωπαϊκό, ιστορικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

«Το θέμα του τόμου προκαλεί ενδιαφέρον που εκτείνεται πέραν των ορίων των Ιονίων Νήσων, καθώς προβάλλει ως ειδική περίπτωση τις προσπάθειες μιας κοινωνίας υπό ξένη κυριαρχία να χαράξει δική της πολιτική με όλα τα ιδιαίτερα και τοπικά χαρακτηριστικά της», σημειώνει στον πρόλογο της αγγλικής έκδοσης η κ. Αλίκη Δ. Νικηφόρου, η οποία έχει τη γενική επιμέλεια και τον σχεδιασμό του τόμου.

Η λινόδετη έκδοση (με γαλάζια κουβερτούρα) αριθμεί 680 σελίδες και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη (1918-2006).

– Constitutional Charters of the Ionian Islands, Edited and designed by Aliki D. Nikiforou, Hellenic Parliament Foundation, Athens 2012, p. 679, ISBN 978-960-6757-53-2, Τιμή πώλησης 40 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή