ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΤΖΕΝΤΑ

– Η ομάδα σύγχρονου χορού Creo παρουσιάζει την παράσταση «Godot» σε χορογραφία Πωλίνας Κρεμαστά, 9 μ.μ. στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.

– Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Γιάννης Ζουγανέλης πρωταγωνιστούν στην συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ και του Θεάτρου Ακροπόλ «Ιππής» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (9 μ.μ.).

– Με τις εμφανίσεις του Κώστα Μακεδόνα συνεχίζονται οι «Προσωπικές Διαδρομές» στο προαύλιο του Θεάτρου Badminton, απόψε και αύριο στις 9.30.

– Μια νέα εκδοχή της «Αντιγόνης» με μουσική του Blaine, του Reininger και του Ψαραντώνη παρουσιάζουν η Ομάδα ΑΣΙΠΚΑ και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπίτος στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδάυρου, στις 9.30 μ.μ.

– Συνεχίζονται οι μουσικές βραδιές στον κήπο του Μεγάρου με ένα αφιέρωμα στον σαξοφωνίστα και συνθέτη Benny Golson από το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή, στις 9 μ.μ.

– Στο Μανιατάκειο Ιδρυμα, στην Κορώνη, μεταφέρεται από σήμερα η έκθεση «100 χρόνια από τη γέννηση του Στρατή Τσίρκα. Ακυβέρνητες Πολιτείες» με έργα φοιτητών της ΑΣΚΤ (εγκαίνια στις 8.30 μ.μ.).

– Συναυλία με την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και σολίστ τον πιανίστα Απόστολο Παληό, υπό τη διεύθυνση του Αγγλου μαέστρου William Kunhardt, στις 9 μ.μ. στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στη Χώρα της Τήνου.

– Μουσική βραδιά για τη στήριξη δράσεων του ελληνικού τμήματος του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης στο κέντρο «Θαλασσινά Χρώματα» (Κηφισίας 70, κρατήσεις στο 210-61.44.202).

– Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ερμηνεύει τα ηλεκτρονικά του τραγούδια με την κιθάρα του σε ένα «αντίστροφο ρεμίξ» στο Αμφιθέατρο του «Κυπριώτης Πανόραμα Aqualand», στην Κω.

– Η ομάδα «Demonius» ανεβάζει την παράσταση «Ο Μαύρος Σκύλος» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου στο Κηποθέατρο Παπάγου (9 μ.μ.).