Βραβευμένοι σολίστ στον Αργοσαρωνικό

Βραβευμένοι σολίστ στον Αργοσαρωνικό

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ. Μια επίλεκτη ομάδα από διεθνώς βραβευμένους σολίστ κλασικής μουσικής, το Leondari Ensemble, επιστρέφει στον κόλπο του Σαρωνικού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για να οργανώσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Αργοσαρωνικού. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, με όραμα και πρωταρχικό σκοπό να μεταφέρει στις μικρές, τοπικές κοινωνίες της περιοχής ένα κλασικό ρεπερτόριο υψηλών απαιτήσεων, επιδιώκοντας παράλληλα να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού.

Από 31 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου θα παρουσιαστούν πέντε συναυλίες στον Γαλατά, τον Πόρο, την Υδρα και τα Μέθανα, με πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μεγάλα έργα της Μουσικής Δωματίου. Το Leondari Ensemble αποτελούν ο Ben Bowman, διακεκριμένος Καναδοαμερικανός βιολονίστας, o Bogdan Bozovic, βιολονίστας του Vienna Piano Τrio, η Laura Lutzke, νεαρή ανερχόμενη Αμερικανίδα σολίστ, ο Ali Basegmezler, κορυφαίος βιολίστας στην Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, οι τσελίστες Julian Arp, καταξιωμένος σολίστ και James Barralet, ένας από τους σημαντικότερους Βρετανούς τσελίστες της νεότερης γενιάς, καθώς και οι ανερχόμενες τσελίστριες Marie Spaemann, νικήτρια του διαγωνισμού Brahms (Portschnach) και Rebekka Markowski, μέλος της Orchestra Mozart και της Lucerne Festival Orchestra. Ακόμα, ανάμεσά τους, ο κορυφαίος Ισραηλινός φλαουτίστας Roy Amotz, ο πολυβραβευμένος Γερμανός πιανίστας Caspar Frantz, καλλιτεχνικός σύμβουλος του φεστιβάλ, καθώς και οι δύο καλλιτεχνικοί διευθυντές του συνόλου, ο Αυστραλός βιολίστας Francis Kefford και ο Ελληνας βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης, συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή