Σύνθεση επιθεωρήσεων σε νέο θεατρικό χώρο

Σύνθεση επιθεωρήσεων σε νέο θεατρικό χώρο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμα πρωτοβουλία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος εγκαινιάζεται την ερχόμενη εβδομάδα, για την ακρίβεια την Τετάρτη, 25 Ιουλίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά, όπου εγκαινιάζει τον θεσμό «Θερινή Σκηνή» παρουσιάζοντας την επιθεώρηση «Ελα απόψε στου… Μελά».

Πρόκειται για μια πρωτότυπη σύνθεση επιθεωρησιακών κειμένων και τραγουδιών που σφράγισαν την πορεία αυτού του γνήσια ελληνικού και λαϊκού θεατρικού είδους, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Η ιστορική έρευνα και η επιλογή των κειμένων και των τραγουδιών είναι του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη. «Σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά, διαμορφώνουμε έναν καινούργιο θεατρικό χώρο στις δυτικές συνοικίες, στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, έναν χώρο ιστορικής σημασίας και φυσικού κάλλους. Με στόχο την ψυχαγωγία των πολιτών εκείνων που θα παραμείνουν στην πόλη του θερινούς μήνες και με χαμηλό εισιτήριο (10 ευρώ), διαλέξαμε ένα θέαμα δροσερό, λαμπερό και ευχάριστο, στο οποίο εμφανίζονται 30 ηθοποιοί», λέει ο καλλιτεχνικός διευθυνης του ΚΘΒΕ, Σωτήρης Χατζάκης, στο σημείωμά του.

Κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, θα παρουσιάζεται η επιθεώρηση στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Τα σκηνικά και τα κοστούμια φρόντισε ο Γιάννης Μετζικώφ. «Στην κρίση απαντάμε με πολιτισμό. Ο πολιτισμός είναι επένδυση στον άνθρωπο και στην κοινωνία», σημειώνει ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή