Σε πρωτο πλανο…

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Δύο απαραίτητες διευκρινίσεις: η πρώτη αφορά τα παιχνίδια που εξακολουθεί να μας παίζει εκείνος ο ανεκδιήγητος δαίμων του τυπογραφείου. Ετσι, στο ρεπορτάζ της «Κ» την Παρασκευή 13/7, δημοσιεύτηκε από λάθος ότι η μελέτη για τη συντήρηση του αρχαίου θεάτρου Δελφών, το κόστος της οποίας ανέλαβε το «Διάζωμα», θα κοστίσει 900 χιλιάδες ευρώ, ενώ το σωστό είναι 90 χιλιάδες, για την ακρίβεια 95 χιλιάδες ευρώ, όπως μας διευκρίνισε η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Μια δεύτερη διευκρίνιση αφορά τις αλλαγές στη δεύτερη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου για φέτος στην Επίδαυρο. Ετσι, η πρεμιέρα της παράστασης «Αμφιτρύων» του Μολιέρου που σκηνοθετεί ο Λευτέρης Βογιατζής θα δοθεί το Σάββατο 4 Αυγούστου, αντί για την Παρασκευή 3 Αυγούστου. Ο Λευτέρης Βογιατζής είναι γνωστό ότι προσέχει την κάθε λεπτομέρεια, γι’ αυτό χρειάζεται μια επιπλέον μέρα προετοιμασίας. Η δεύτερη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 5 Αυγούστου. Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει.

…Ωφελημένοι είναι και οι εκδότες και, φυσικά, οι αναγνώστες με τα bazaar που διοργανώνονται, όλο και περισσότερο ενόψει διακοπών. Από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου ώς την Παρασκευή 27 Ιουλίου μπορείτε να αγοράσετε μερικούς από τους δεκάδες σημαντικούς τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ολκός στην τριαντάχρονη και πλέον διαδρομή του. Τα βιβλία θα διατίθενται με έκπτωση από 20-70% στα γραφεία των εκδόσεων (Σίνα 56, 1ος όροφος). Ολη την ερχόμενη εβδομάδα, από τις 10 το πρωί ώς τις 4 το απόγευμα.

…Στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Μόντρεαλ επιλέχθηκε να συμμετάσχει η «10η Μέρα», νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου. Η «10η Μέρα», που γυρίστηκε ως ανεξάρτητη παραγωγή, παρακολουθεί μια μέρα στη ζωή ενός Αφγανού μουσουλμάνου, που ζει στην Αθήνα περιτριγυρισμένος από τις μνήμες της πατρίδας και του ταξιδιού του προς το όνειρο της Ευρώπης. Στην ταινία, εκτός από τους λίγους επαγγελματίες ηθοποιούς, συμμετέχουν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες…

…Σε νέα διεύθυνση θα λειτουργεί από το φθινόπωρο η γνωστή αθηναϊκή αίθουσα τέχνης Gallery 7. Από τις 18 Σεπτεμβρίου θα στεγάζεται στο Κολωνάκι, στην οδό Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου (τηλ. 210 3612050) με πρώτη έκθεση που θα έχει τίτλο «Η είδηση υπό διωγμό».

…Είναι μερικές γυναίκες συγγραφείς μυστηρίων που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο. Οπως η Τζίλιαν Φλιν που με το νέο της βιβλίο «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε» (πρωτότυπος τίτλος: Gone Girl), το οποίο κυκλοφόρησε σχεδόν ταυτόχρονα στην Ελλάδα και στην Αμερική πριν από έναν μήνα περίπου, βρίσκεται στην κορυφή των μπεστ σέλερ των New York Times για συνεχόμενες εβδομάδες. Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων βιβλίων της «Αιχμηρά αντικείμενα» και «Σκοτεινός τόπος» (εκδ. Μεταίχμιο), η Αμερικανίδα Τζίλιαν Φλιν επανέρχεται με το τρίτο βιβλίο της στο οποίο ξεδιπλώνει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της και αποδεικνύει πως είναι πραγματικά μια από τις σπουδαιότερες συγγραφείς θρίλερ διεθνώς.

…Η επιτυχημένη και κλασική, πλέον, κωμωδία (από το 1970) του μεγάλου Ιταλού νομπελίστα συγγραφέα Ντάριο Φο, «Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» είναι η καλοκαιρινή επιτυχία του Σπύρου Παπαδόπουλου που υπογράφει τη σκηνοθεσία και κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η μετάφραση είναι της Αννας Βαρβαρέσου. Η παράσταση βρίσκεται σε περιοδεία σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας, για όλο το καλοκαίρι. Σήμερα βρίσκεται στο Ληξούρι και από την Τρίτη και έως την Παρασκευή, στην Κρήτη. Θα ακολουθήσουν πολλοί σταθμοί έως ότου καταλήξει σε θέατρα της Αττικής μετά τις 20 Αυγούστου.

…Αυτό το e-book δεν περιέχει μόνο το μυθιστόρημα. Εχει, για πρώτη φορά σε ελληνικό e-book, ένα μυθιστόρημα που συνοδεύεται από πρόσθετο υλικό. Ετσι, όσοι αναζητήσουν το μυθιστόρημα της Νόρας Πυλόρωφ-Προκοπίου «Η ανάσα στο σβέρκο» (εκδ. Ψυχογιός) στο iTunes μπορούν να δουν και πρόσθετο υλικό (μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη της συγγραφέα στην επικοινωνιολόγο Σοφία Βόικου, βίντεο με ντοκουμέντα της εποχής και πλούσιο φωτογραφικό υλικό).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή