Ανοιχτό στο κοινό το παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο

Ανοιχτό στο κοινό το παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΝΗΜΕΙΑ. Με προσωπική παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κώστα Τζαβάρα, και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο άνοιξε χθες για τους τουρίστες που επιθυμούσαν να το επισκεφθούν.

Ο αναπληρωτής υπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΕΥΦΑ κ. Γιάννη Μαυρικόπουλο και τον διαβεβαίωσε ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα υπογραφεί και από τους άλλους συναρμόδιους υπουργούς η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την αποζημίωση του προσωπικού που εργάζεται σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία εκτός του ωραρίου λειτουργίας, από ιδιώτες.

Κατόπιν σχετικής πρότασης των εκπροσώπων των εργαζομένων της ΠΕΥΦΑ και σε συνεννόηση με εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων της Ρόδου αποφασίστηκε να εργαστεί το προσωπικό κανονικά και το σχετικό ποσό της αποζημίωσής τους να καταβληθεί από τους τουριστικούς πράκτορες απευθείας στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στη Ρόδο είχε δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα το τελευταίο διάστημα από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες των αρχαιοφυλάκων που απαιτούσαν δεδουλευμένα, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη ζημιά ο τουρισμός και η οικονομία του νησιού. Κρουαζιερόπλοια που αποβίβαζαν χιλιάδες τουρίστες στη Ρόδο δεν μπορούσαν να κατευθύνουν τους επισκέπτες στα μνημεία της πόλης λόγω της απεργίας. Η σοβαρή αυτή κατάσταση φαίνεται ότι επιτέλους επιλύεται ως αποτέλεσμα συνεργασίας και διαλόγου ανάμεσα στην πολιτεία και τους φορείς, για το καλό του τουρισμού και της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή