Περιοδεύον θερινό σινεμά του ΣΚΑΪ με παλιές ελληνικές ταινίες

Περιοδεύον θερινό σινεμά του ΣΚΑΪ με παλιές ελληνικές ταινίες

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Κινηματογραφικές βραδιές νοσταλγίας με ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου στις πλατείες της Αθήνας έχει οργανώσει όλο τον Ιούλιο ο ΣΚΑΪ. Ο μεταφερόμενος θερινός κινηματογράφος του έχει στηθεί μέχρι τώρα στο Περιστέρι, στο Γαλάτσι, στο Μοσχάτο, στον Ταύρο, στην Ηλιούπολη και στην Καλλιθέα.

Οι γειτονιές αυτές που στήριξαν με εκατοντάδες χιλιάδες εισιτήρια τον λαϊκό ελληνικό κινηματογράφο, τα τελευταία χρόνια βλέπουν τις αίθουσες να κλείνουν η μία μετά την άλλη και τα συνοικιακά σινεμά να γίνονται πια σπάνιο είδος.

Η πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ έχει σκοπό να φέρει ξανά στις γειτονιές ταινίες, τις οποίες οι περισσότεροι έχουν δει και ξαναδεί αμέτρητες φορές στην τηλεόραση, λίγοι όμως πια είχαν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν σε μεγάλη οθόνη. Το υπαίθριο σινεμά μένει σε κάθε περιοχή για δύο βραδιές, ενώ όλες οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι ταινίες που προβλήθηκαν μέχρι τώρα, είναι: Το «Κοροϊδάκι της δεσποινίδος» με την Τζένη Καρέζη και τον Ντίνο Ηλιόπουλο, το «Αχ, αυτή η γυναίκα μου» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, το «Ο Θύμιος τά ‘κανε θάλασσα» με τον Κώστα Χατζηχρήστο.

Σήμερα και αύριο, το περιοδεύον θερινό σινεμά του ΣΚΑΪ βρίσκεται στην πλατεία Κύπρου, μπροστά από το δημαρχείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Απόψε προβάλλεται το «Τέντι μπόι αγάπη μου» του Γιάννη Δαλιανίδη, με τον Κώστα Βουτσά και τη Ζωή Λάσκαρη να ερωτεύονται, αν και εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες. Εκείνος επιπόλαιος, θέλει να πιέσει τον πατέρα του να δώσει το μαγαζί του με αντιπαροχή, για να πάρει το αυτοκίνητο που θέλει, εκείνη πιο μετρημένη και συστηματική. Θα έρθουν όμως σε δύσκολη θέση όταν εμπλακούν και οι γονείς.

Αύριο το βράδυ προβάλλεται ο «Στρίγγλος που έγινε αρνάκι» του Αλέκου Σακελλάριου, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τη Μάρω Κοντού, μια από τις 13 φορές που συμπρωταγωνίστησαν κινηματογραφικά. Βασισμένη στο θεατρικό έργο «Μια κυρία ατυχήσασα» των Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, η ταινία -για όσους μπορεί και να μην την έχουν δει- παρακολουθεί την προσπάθεια μιας γυναίκας που προσποιείται την οικιακή βοηθό στο σπίτι ενός πλοιάρχου, προκειμένου να τον επηρεάσει και να μη διώξει τον αδελφό της από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όπου σπουδάζει. Σε όλους τους χώρους που έχει εγκατασταθεί μέχρι τώρα ο θερινός κινηματογράφος, λειτουργεί και μπαρ για τους θεατές, με τη χορηγία της ΑΜΙΤΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή