Φεστιβάλ Νάξου, ένας μήνας εκδηλώσεων σε τρία διαφορετικά σημεία

Φεστιβάλ Νάξου, ένας μήνας εκδηλώσεων σε τρία διαφορετικά σημεία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ.Την τέχνη ως αντίδοτο στην οικονομική και αξιακή κρίση προτάσσουν φέτος οι συντελεστές του φεστιβάλ Νάξου, οι εκδηλώσεις του οποίου ξεκινούν στις 28 Ιουλίου και θα διαρκέσουν για έναν ολόκληρο μήνα. Μουσικοί, ηθοποιοί, εικαστικοί και χορευτές παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε τρεις διαφορετικούς χώρους του νησιού – τον Πύργο Μπαζαίου (12o χλμ. οδού Χώρας-Αγιασσού), το Ιερό του Διονύσου στη θέση Υρια και το Notos Club (Παλαιά Χώρα).

Ποικιλία

Από την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ και έως τις 2 Σεπτεμβρίου, τα αποτελέσματα της εικαστικής αναζήτησης των Μίλτου Παντελιά και Ειρήνης Γκόνου με βάση τον αρχαϊκό ναό της Δήμητρας, στο Σαγκρί, παρουσιάζονται με μουσική επένδυση από τον Ηλία Παντελιά στους χώρους του Πύργου Μπαζαίου, υπό τον τίτλο «Δη-Μήτηρ-Γη».

Με τη συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, αρχίζει ο κύκλος των μουσικών εκδηλώσεων, που συνεχίζεται στις 4 Αυγούστου με το ρεσιτάλ πιάνου των Χρήστου Μαράντου και Χάραλντ Οσμπεργκερ σε έργα για τέσσερα χέρια των Μότσαρτ, Σούμαν, Λιστ, Λάουερμαν και Λιακάκη (είσοδος ελεύθερη).

Στις 8 Αυγούστου, η Ελλη Πασπαλά και ο πιανίστας Τάκης Φαραζής ερμηνεύουν τραγούδια των Τομ Γουέιτς, Λέοναρντ Κοέν, Μάνου Χατζιδάκι κ.ά., στις 17 του μηνός ο Ρος Ντέιλι, η Κέλυ Θωμά και ο Βασίλης Ρακόπουλος προσεγγίζουν με δικό τους τρόπο τη μουσική παράδοση της Μεσογείου και στις 26 ο Μάρκους Στοκχάουζεν συμπράττει με την Τάρα Μπούμαν σε ένα ντουέτο πνευστών.

Μια βραδιά χορού υπό το φως της πανσελήνου με ελεύθερη είσοδο προγραμματίζεται για τις 2 Αυγούστου, με το χορευτικό σόλο «Σελήνη» της χορογράφου και χορεύτριας Τζάνετ Αμάτο και το έργο σύγχρονου χορού «Οn» της ομάδας «Sinequanon».

Ακόμα, η Δέσποινα Σαραφείδου και η Ευαγγελία Ανδριτσάνου ανεβάζουν το έργο του Σέρχιο Μπλάνκο «Kassandra» (11 και 12/8), ενώ για τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ η ομάδα του εργαστηρίου «Μαιρηβή» έχει ετοιμάσει μία παράσταση κουκλοθεάτρου (11 και 13/8).

Τέλος, στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια μουσικού αυτοσχεδιασμού και δραματοθεραπείας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.naxosfestival.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή