Η Αποκάλυψη με σημερινή ματιά

Η Αποκάλυψη με σημερινή ματιά

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ. Μια θεατρική μεταφορά της Αποκάλυψης του Ιωάννη με έμφαση στο… οικονομικό ζήτημα είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης δύο Γερμανών σκηνοθετών, ενός Αυστριακού σκηνογράφου, του ηγούμενου ενός ελληνικού μοναστηριού και μιας πολυπολιτισμικής ομάδας ηθοποιών, μουσικών και άλλων συντελεστών.

Η φετινή πρόταση της θεατρικής ομάδας Πάτμου «Τέχνη» και του σκηνοθετικού διδύμου των Barbara Hoffmann και Till Sterzenbach, που ζουν μόνιμα στο νησί, παρουσιάζεται από τις 26 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου στον άρρηκτα συνδεδεμένο με την Αποκάλυψη ιστορικό χώρο του σπηλαίου του Αγίου Ιωάννη.

Η νέα προσέγγιση του βιβλικού κειμένου, σε νεοελληνική μετάφραση του ηγουμένου της Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, εμπεριέχει αναφορές στις αγωνίες του σύγχρονου ανθρώπου, αλλά και σε διαχρονικά ζητήματα, όπως οι περιβαλλοντικές καταστροφές, η ένδεια ή ακόμα και οι οικονομικές κρίσεις.

Αφού περάσουν από μία Πύλη σε σχήμα «ΑΩ», οι θεατές χωρίζονται σε επτά διαφορετικές ομάδες θέσεων, που συμβολίζουν τις επτά Εκκλησίες της Μικράς Ασίας: Θυάτειρας, Σάρδεων, Φιλαδέλφειας, Εφέσου, Σμύρνης, Λαοδικείας και Περγάμου. Στη δημιουργία μίας πρωτότυπης ατμόσφαιρας συμβάλλουν τα περίτεχνα κοστούμια των Francoise Dangon και Κώστα Ματθαίου, η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Σπύρου Παπαναστασίου, την οποία ερμηνεύουν ζωντανά οι Ανδριάνα Σμιθ-Ευγενικού (βιολί), Θεόδωρος Πιστιόλας (τσέλο) και Γιάννης Βιρβίλης (ψαλμοί), καθώς και τα σκηνικά του σκηνογράφου, καλλιτέχνη και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών της Βιέννης Hans Hoffer. Στην παράσταση συμμετέχουν, εκτός από ερασιτέχνες ηθοποιούς, μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της Πάτμου. Στόχος των συντελεστών είναι η παραγωγή να παρουσιάζεται κάθε χρόνο στον ιστορικό χώρο του Σπηλαίου.

Η Barbara Hoffman, ηθοποιός και σκηνοθέτις με τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στον χώρο του θεάτρου, εγκαταστάθηκε στην Πάτμο το 1994 και έκτοτε έχει επιμεληθεί πολυάριθμες παραστάσεις στο νησί. Το 1995 ίδρυσε τον μη-κερδοσκοπικό θεατρικό οργανισμό «Τέχνη», ενώ από το 2003 συνεργάζεται με τον Till Sterzenbach.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή