Εκαναν φτερά 54 έργα μαζί με το φορτηγό

Εκαναν φτερά 54 έργα μαζί με το φορτηγό

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα ήταν έτοιμα για τα εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού ζωγράφου Γιώργου Μήλιου στην γκαλερί Citronne στον Πόρο… Μια έκθεση που αναμενόταν με ενδιαφέρον ως η τελευταία της καλοκαιρινής περιόδου στη συγκεκριμένη γκαλερί και της οποίας μέρος θα παρουσιαζόταν το καλοκαίρι του 2013 στο Μουσείο Μπενάκη. Ποιος θα το περίμενε ότι λίγες μέρες πριν από τη μεταφορά τους στο νησί, πενήντα τέσσερα έργα του Γ. Μήλιου θα έκαναν φτερά μαζί με το φορτηγό της μεταφορικής εταιρείας που τα πήγαινε στον Πόρο.

Η είδηση της ληστείας που έγινε προχθές έχει συγκλονίσει όλους τους ενδιαφερομένους, ενώ ο ζωγράφος κάνει έκκληση σε όποιον έκλεψε τα έργα του να τα γυρίσει πίσω. Πάντως όπως και ο ίδιος ισχυρίζεται δεν πρέπει να ήταν τα έργα ο σκοπός της ληστείας, αλλά το μεγάλο άσπρο φορτηγό που τα μετέφερε.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο οδηγός του φορτηγού της μεταφορικής εταιρείας έργων τέχνης του Στυλιανού Μπεργελέ σταύθμευσε το φορτηγό έξω από το σπίτι του στο Ιλιον έχοντας παραλάβει πριν από λίγο τα έργα του καλλιτέχνη από τις αποθήκες της εταιρείας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα όσων συνομίλησαν μαζί του, ο οδηγός ανέβηκε στο διαμέρισμά του για να πάρει κάτι και όταν επέστρεψε στο σημείο που είχε αφήσει το φορτηγό, αυτό είχε εξαφανιστεί. Αραγε οι δράστες είδαν εκείνη την ώρα ή πολύ αργότερα το τι πήραν μαζί τους;

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές, ο καλλιτέχνης, ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας και η ιδιοκτήτρια της γκαλερί οι οποίοι ανέφεραν ότι τα έργα τα είχε παραλάβει ο οδηγός του φορτηγού το βράδυ της Τετάρτης (25/7) από το σπίτι του Γιώργου Μήλιου και επρόκειτο την ακριβώς επόμενη μέρα να μεταφερθούν στον Πόρο για το στήσιμο της έκθεσης. Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της πρόσφατης κατεύθυνσης στη δουλειά του Γιώργου Μήλιου με τίτλο «Αρχέτυπα», η οποία όπως λέει και ο ίδιος ανταποκρίνεται στις τελευταίες του αναζητήσεις. «Αρχίζοντας την προσπάθειά μου βρήκα απαντήσεις στην επιφάνεια της γης που έσκαβα και στον εαυτό μου» σημειώνει. Ο Γιώργος Μήλιος, σημαντικός ζωγράφος και δάσκαλος, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με υποτροφία (1956 – 1962), αργότερα στο Παρίσι στην Ecole des Beaux Arts και εργάστηκε για χρόνια ως ζωγράφος και συντηρητής στο Βυζαντινό Μουσείο και στη Μονή του όρους Σινά. To 1996 έγινε καθηγητής χαρακτικής στην ΑΣΚΤ.

Από την έκθεση που θα παρουσιαζόταν στον Πόρο εκλάπησαν 33 έργα ζωγραφικής διαφόρων διαστάσεων και 24 χαρακτικά σε πλεξιγκλάς και σε φύλλα. Δουλειά πολλών χρόνων που χάθηκε μέσα σε λίγα λεπτά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή