Σε πρωτο πλανο…

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

… Οσοι βρεθούν στην Ερμούπολη αυτόν τον Αύγουστο, ας σημειώσουν ότι από τις 17 έως τις 25 Αυγούστου θα βρίσκεται σε εξέλιξη το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής με εξέχοντες σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μία παρουσία, όμως, από τον θεατρικό χώρο ξεχωρίζει. Είναι ο Αγγελος Αντωνόπουλος, ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος θα αφηγηθεί την τραγική ιστορία του «Ενοχ Αρντε», το μουσικό έργο του Ρίχαρντ Στράους πάνω στο ποίημα του Αλφρεντ Τένισον. Είναι η πρώτη φορά που ο Αγγελος Αντωνόπουλος εμφανίζεται στο ιστορικό θέατρο «Απόλλων» της Σύρου, και μάλιστα δοκιμάζοντας ένα νέο για τον ίδιο είδος, ένα μελόδραμα για αφηγητή και πιάνο, με τη συνοδεία της πιανίστας Αϊ Μοτοχάσι. Η παράσταση θα δοθεί στις 22 Αυγούστου. Εισιτήρια: 10, 20 και 25 ευρώ. Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων:

Σύρος, Θέατρο Απόλλων, 22810-85.192. Αθήνα, υπηρεσία εισιτηρίων, 210-72.34.567, www. ticketservices. gr

… Σε ειδική τελετή, που θα γίνει αύριο, παρουσία της γενικής γραμματέως Πολιτισμού του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού, Λίνας Μενδώνη, θα απονεμηθεί ο έπαινος της Εuropa Nostra στο έργο «Αποκατάσταση, διαμόρφωση και ανάδειξη του αρχαίου τείχους της Νισύρου (φωτ.)». Η απονομή θα γίνει από τον κ. Κώστα Καρρά, αντιπρόεδρο της Εuropa Nostra και ιδρυτή της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, και θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, στον αρχαιολογικό χώρο του Παλαιοκάστρου της Νισύρου. Η τελετή είναι συνδιοργάνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΚΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων) και του Δήμου της Νισύρου. Ο έπαινος δεν έχει οικονομικό αντίκρισμα, αλλά είναι ανεκτίμητης αξίας η φήμη που προσδίδει στο μνημείο και το νησί της Δωδεκανήσου.

… Η αγαπημένη κωμωδία των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», από τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’60 με την Τζένη Καρέζη και τον Ντίνο Ηλιόπουλο, μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή την ερχόμενη περίοδο. Θα το δούμε στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης» (Κυψέλης 54) σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια με τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ταξιάρχη Χάνο, Τζένη Μπότση, Κάκια Ιγερινού κ. ά.

… Η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό την αιγίδα του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ανακοινώνει ακροάσεις για νέους μουσικούς από 7 έως 19 ετών, για την καλλιτεχνική περίοδο Σεπτεμβρίου 2012 – Ιουλίου 2013, σε όλα τα όργανα (έγχορδα: βιολιά, βιόλες, τσέλα, κοντραμπάσα, ξύλινα πνευστά: όμποε, κλαρινέτα, φαγκότα, χάλκινα πνευστά: τρομπέτες, κόρνα, τρομπόνια, τούμπα, κρουστά, άρπα). Οι ακροάσεις θα γίνουν τη Δευτέρα 27, Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012, από τις 10.00 έως τις 14.00, στο studio E του Ραδιομεγάρου (Μεσογείων 432, Αγ. Παρασκευή). Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-60.66.151 (10.00-15.00, κ. Κατερίνα Μάντζαρη) και στο 6937-019.369 (κ. Νίνα Πατρικίδου, υπεύθυνη ορχήστρας).

… Θύελλα έχει προκαλέσει στα εκατομμύρια εφήβων φαν της κινηματογραφικής σειράς «Twilight» η παραδοχή της Κρίστεν Στιούαρτ ότι απάτησε τον σύντροφο και συμπρωταγωνιστή της Ρόμπερτ Πάτινσον με τον -παντρεμένο- σκηνοθέτη της άλλης πρόσφατης ταινίας της, της «Χιονάτης και του κυνηγού». Η Στιούαρτ ζητάει συγχώρηση για τη «στιγμιαία αδιακρισία», όμως για την ώρα πιο αυστηροί μαζί της φαίνονται οι μέχρι πρότινος οπαδοί της από τον σύντροφό της. Τη σύζυγο πάντως του σκηνοθέτη Ρούπερτ Σάντερς, πρώην μοντέλο, πρέπει να έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα, εκτός από την απιστία, και το γεγονός ότι σε μια ταινία μικρού μήκους που προηγήθηκε, την έβαλε να παίξει τη μητέρα της Στιούαρτ…

… Περισσότερα από δέκα εκατομμύρια δολάρια απαιτεί από τη Lady Gaga μια εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών, επειδή η ποπ σταρ καθυστέρησε ηθελημένα την έγκριση μιας κούκλας με τη μορφή της, προκαλώντας απώλειες 28 εκατομμυρίων δολαρίων σε τζίρο. Η εταιρεία MGA, που παράγει και τις κούκλες Bratz, υποστηρίζει ότι η Gaga καθυστέρησε επίτηδες την έγκριση ώστε το λανσάρισμα της κούκλας να συμπέσει με την κυκλοφορία του νέου της δίσκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή