Εγραψε αγαπημένες μελωδίες

Εγραψε αγαπημένες μελωδίες

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΩΛΕΙΑ. «Η μουσική μπορεί να κάνει τη διαφορά», έγραφε στην επίσημη ιστοσελίδα του. Ο Μάρβιν Χάμλις (Marvin Hamlisch), ο συνθέτης των σάουντρακ αγαπημένων ταινιών, πέθανε στο Λος Αντζελες σε ηλικία 68 ετών. Εγραψε τη μουσική για φιλμ όπως «Το Κεντρί», «Α Chorus Line», το βραβευμένο με Οσκαρ -για τη μουσική των τίτλων και το τραγούδι- «The Way We Were», συνολικά 40 ταινίες.

Η Μπάρμπρα Στράιζεντ είπε για τον Μάρβιν Χάμλις: «Ηταν πάντα στη ζωή μου από την πρώτη μέρα που τον γνώρισα το 1963. Ηταν μια αληθινή μουσική διάνοια αλλά κυρίως ένας πανέμορφος άνθρωπος»

Στη διάρκεια της καριέρας του ο Μάρβιν Χάμλις απέσπασε συνολικά τρία βραβεία Οσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας, τέσσερα Εμμυ, ένα Τόνι και τρεις Χρυσές Σφαίρες. Εκπρόσωπός του, είπε, ότι είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει μέχρι το Τενεσί αυτήν την εβδομάδα, για να δει την παραγωγή του τελευταίου του πετυχημένου μιούζικαλ με τίτλο «The Nutty Professor». Σε σκηνοθεσία του Τζέρι Λιούις, το σόου βασίζεται στην ομώνυμη κωμωδία του 1963. Και πρόκειται να μεταφερθεί και στο Μπροντγουέι.

Ο Μάρβιν Χάμλις εργαζόταν αυτόν τον καιρό για ένα νέο μιούζικαλ, το «Gotta Dance» και επρόκειτο να γράψει το σάουντρακ μιας σειράς για τη ζωή του Λιμπεράτσε, με τίτλο «Behind the Candelabra». Με πρωταγωνιστές τον Μάικλ Ντάγκλας και τον Ματ Ντέιμον, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ, η βιογραφία του HBO θα είναι έτοιμη το 2013.

Η μουσική που έγραψε ο Χάμλις για το Μπροντγουέι ήταν για το «A Chorus Line», που απέσπασε βραβείο Πούλιτζερ, όπως και το «They’re Playing Our Song» και «Sweet Smell of Success». Είχε γράψει το σάουντρακ για τις ταινίες «Η εκλογή της Σόφι», «Συνηθισμένοι άνθρωποι», και τις πρώτες ταινίες του Γούντι Αλεν, «Take the Money and Run» και «Bananas». Η αυτοβιογραφία του, με τίτλο «The Way I was», δείχνει ότι εκτός από ταλέντο είχε και χιούμορ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή