Ο Μπομπ Χόσκινς αποσύρεται από τα πλατό

Ο Μπομπ Χόσκινς αποσύρεται από τα πλατό

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Τα σχέδιά του να εγκαταλείψει τον χώρο του θεάματος ανακοίνωσε χθες ένας από τους πιο δημοφιλείς Βρετανούς ηθοποιούς, ο Μπομπ Χόσκινς, ως συνέπεια της διάγνωσής του με νόσο του Πάρκινσον το περασμένο φθινόπωρο. Μολονότι έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 1988 χάρη στον ρόλο του ντετέκτιβ στην ταινία «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ», ο 69χρονος ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε δεκάδες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 μέχρι σήμερα, μεταξύ των οποίων «Η εκδίκηση του Κάπτεν Χουκ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Εχθρός προ των Πυλών» του Ζαν-Ζακ Ανό και το «Ταξίδι της Φελίτσια» του Ατόμ Εγκογιάν. Η τελευταία του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν ως ένας από τους νάνους στο φιλμ «Η Χιονάτη και ο κυνηγός», που προβλήθηκε το 2012. Στις διακρίσεις που έχει αποσπάσει μέχρι σήμερα συμπεριλαμβάνονται μία Χρυσή Σφαίρα, ένα βραβείο Μπάφτα και μία υποψηφιότητα για Οσκαρ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Χόσκινς ευχαριστεί τους συνεργάτες και τους θαυμαστές του «που τον υποστήριξαν σε όλη του την υπέροχη καριέρα», ενώ δηλώνει ότι σκοπεύει να αφοσιωθεί στην οικογένειά του, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επιθυμία του για ιδιωτικότητα θα γίνει σεβαστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή