Σε πρωτο πλανο…

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο, την καλή ηθοποιό Φιόνα Σο δεν τη συναντούσες μόνο στο θέατρο της Μικρής Επιδαύρου. Τη συναντούσες στα καφέ της Παλαιάς Επιδαύρου, στις ταβέρνες, στην παραλία, απλά ντυμένη, να απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και τους πολλούς φίλους που ήδη έχει στην Ελλάδα. Στην ταβέρνα «Μουριά», που είναι ένα από τα στέκια όσων κατεβαίνουν για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ, κυκλοφορούσε με σορτσάκι, συνομιλούσε με τον Γιώργο Λούκο και τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, χαλάρωνε μετά την επιτυχία της παράστασης «Η μπαλάντα του γέρου ναυτικού». Και το Σάββατο το βράδυ ξεφάντωσε μέχρι πρωίας στο γνωστό «Καπάκι», μένοντας για πάνω από τρεις ώρες στην πίστα. Την περιμένουμε ξανά στην Επίδαυρο.

…Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της παράστασης «Αμφιτρύων» του Μολιέρου, στην Επίδαυρο (σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή), πολλοί θέλουν να μάθουν πού και πότε θα βρεθεί σε άλλες περιοχές και σε άλλα θέατρα της χώρας. Σημειώστε λοιπόν τις ημερομηνίες και τους τόπους της περιοδείας του «Αμφιτρύωνα» για να κάνετε το πρόγραμμά σας. Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Αυγούστου, ο θίασος θα βρίσκεται στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, στην Καβάλα. Στις 27 Αυγούστου, στο θέατρο Δάσους, στη Θεσσαλονίκη. Στις 31 Αυγούστου, στον Βύρωνα, στο Θέατρο Βράχων (πρώτη παρουσίαση στην Αττική). Στις 2 Σεπτεμβρίου, στο Παλιό Ελαιουργείο, στην Ελευσίνα. Και στις 7 Σεπτεμβρίου θα ταξιδέψει μέχρι την Κύπρο, όπου θα δώσει παράσταση στη Λευκωσία.

Από το Εθνικό Θέατρο ανακοινώθηκε ότι είναι πολύ πιθανό ο «Αμφιτρύων» να παρουσιαστεί και στο Ηρώδειο (ή το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου ή τον Σεπτέμβριο). Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Αν βρίσκεστε κοντά σε αυτούς τους τόπους, αυτές τις ημερομηνίες, μην τη χάσετε!

…Και στο παράλιο Αστρος οι γιορτές καλά κρατούν! Αποδεικνύοντας πως και σε μικρά χωριά υπάρχει δίψα για πολιτισμό! Το πρόγραμμα, βέβαια, ποικίλλει, όμως το σημαντικό είναι πως το θέατρο του χωριού, χτισμένο ακριβώς πάνω στα βράχια δίπλα στη θάλασσα, το οποίο τον χειμώνα είχε υποστεί ρήγματα στη βάση του λόγω κακοκαιρίας, επαναλειτούργησε με ένα αρκετά πλούσιο πρόγραμμα για όλα τα γούστα. Πρόσφατη φιλοξενούμενη η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη στην κωμωδία «Το μήλο», επόμενη η Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία και πού δεν έχει πάει, μέχρι το Αστρος λοιπόν… την ερχόμενη εβδομάδα στις 17/8…

…Δύο ομάδες νέων παιδιών που αγαπούν την αρχιτεκτονική και έχουν να μας προτείνουν έναν νέο τρόπο για να κατοικούμε και να κινούμαστε στη σύγχρονη πόλη. Ναι, αυτή είναι η «Ακτίνα», πρωτοβουλία των ομάδων City Index και Energize, που θα βρίσκονται στις 26 του μήνα στην είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας στον χώρο υποδοχής των Αισχυλείων. Θα παρουσιάσουν έναν «πράσινο» σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων και άλλων συσκευών, αλλά κι έναν μοναδικό χώρο που θα αλλάζει ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες των χρηστών της! Ανυπομονούμε να δούμε τι έχουν σκαρφιστεί…

…Μην ξεχνάτε την ύπαρξη του Τρίτου Προγράμματος 90,9 FΜ, αν θέλετε μια συντροφιά υψηλής ποιότητος. Αν είστε εύκαιροι, σήμερα το βράδυ, στις 8 μ. μ., συντονιστείτε με το Τρίτο Πρόγραμμα για να ακούσετε την ηχογραφημένη παράσταση της «Μποέμ», που δόθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2011 στο Δημοτικό Θέατρο της Φλωρεντίας. Η αναμετάδοσή της εντάσσεται στη σειρά «Βραδιές Οπερας» του Τρίτου Προγράμματος σε παρουσίαση Μιχάλη Μεσσήνη. Στην  «Μποέμ» που θα ακούσουμε, τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει η πανέμορφη σοπράνο Carmela Remigio. Ροντόλφο είναι ο τενόρος Aquiles Machado και Μαρτσέλο o βαρύτονος Stefano Antonucci. Την Ορχήστρα και τη Χορωδία του Μουσικού Μάη της Φλωρεντίας διευθύνει ο Carlo Μontanaro.

…Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα, Κολωνάκι) ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Costa Navarino με τη φιλοξενία προϊόντων της σειράς Navarino Icons στο MCA Shop, και αντίστοιχα με την παρουσίαση αντικειμένων από το πωλητήριο του Μουσείου στους χώρους της Costa Navarino. Μία συνεργασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με στόχο τους επισκέπτες της χώρας μας που θέλουν να κρατήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή