Ανάμεσα σε δύο ηπείρους

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Ως τόπο συνάντησης της Ανατολής και της Δύσης φιλοδοξεί να αναδείξει τη Σάμο το πρώτο Διεθνές Παράκτιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Αυγούστου στην παραλία του Πυθαγορείου υπό τον τίτλο «Ανάμεσα σε 2 Ηπείρους». Κεντρικός θεματικός άξονας της διοργάνωσης είναι η γεωγραφική, αλλά και πολιτισμική γειτνίαση της Ελλάδας με την Τουρκία και της Ευρώπης με την Ασία, αφού η Σάμος απέχει μόλις ένα μίλι από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Το πρόγραμμα των υπαίθριων προβολών περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στο έργο του Τούρκου σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν, «ειδικού» σε ζητήματα μετανάστευσης και ανάμειξης διαφορετικών πολιτισμικών παραδόσεων, καθώς και ένα πανόραμα ταινιών από όλον τον κόσμο, που εστιάζουν σε συναφή θέματα. Θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, το φιλμ «Η Πηγή των Γυναικών» του Ράντου Μιχαλεάνου, που εκτυλίσσεται σε ένα απομονωμένο χωριό του όρους του Ατλαντα, στο Μαρόκο και το «Είμαι ο Ερωτας» του Λούκα Γκουαντανίνο με πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον και φόντο την πολυτελή κατοικία μιας οικογένειας βιομηχάνων του Μιλάνου. Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Ακίν, έχουν επιλεχθεί τα φιλμ «Μαζί Ποτέ» και «Κουζίνα με ψυχή» -και τα δύο με ήρωες Τούρκους και Ελληνες μετανάστες στη Γερμανία-, ενώ τη χώρα μας εκπροσωπούν ο Παναγιώτης Φαφούτης με τον «Παράδεισο» και ο Περικλής Χούρσογλου με τον «Διαχειριστή».

Στις παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Σάμου, εντάσσονται η παράσταση εφηβικού θεάτρου «Ορνιθες» στην Πόλη της Σάμου (23 και 25/8) και η συναυλία με τους Yafka και Pan Pan στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου (26/8). Επιπλέον, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους σκηνοθέτες Παναγιώτη Φαφούτη και Περικλή Χούρσογλου. Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στο www.siff.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή