Στη Σύρο για κλασική μουσική

Στη Σύρο για κλασική μουσική

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Εχει γίνει θεσμός πλέον το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ερμούπολη, που τα τελευταία οκτώ χρόνια φέρνει στο νησί σπουδαίους σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάνοντας παράλληλα την καλύτερη δυνατή προβολή στη Σύρο. Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννου Μαργαζιώτη, πρώτου κορυφαίου βιολονίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Φεστιβάλ ενηλικιώνεται χρόνο με τον χρόνο, προσεγγίζοντας μία ωριμότητα και συνοχή που θα ζήλευαν άλλα φεστιβάλ με μακρύτερη διαδρομή στον χρόνο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων εγκαινιάστηκε το 2004 από τους Φώτη Καραγιαννόπουλο, Κώστα Φωτόπουλο, Γιώργο Φουφόπουλο και Γιάννο Μαργαζιώτη με σκοπό να δημιουργούν στην Ερμούπολη μουσικά «γεγονότα», αλλά και μία ώσμωση ανάμεσα σε δασκάλους και νεότερους μουσικούς. Το Θέατρο «Απόλλων», μάρτυρας της δόξας που γνώρισε η Ερμούπολη τον 19ο αιώνα, είναι ο χώρος όπου δίνονται οι συναυλίες, ένα θέατρο που αιφνιδιάζει ευχάριστα, ως κάτι ανέλπιστο, τους ξένους προσκεκλημένους.

Φέτος, το Φεστιβάλ (17 – 25/8) περιμένει και πάλι σημαντικούς σολίστ, όπως τους Mihaela Martin, Lars Bjornkjaer, Yuval Gotlibovich, Frans Helmerson, Marko Ylonen, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη, Ai Motohashi, Leonard Altino, Βασίλη Παπαβασιλείου, Χάρη Αδριανό, Michel Lethiec, Tolga Alpay, Ana Lucia Garcia Altino, Απόλλωνα Γραμματικόπουλο και τη νεοσύστατη και ιδιαίτερα φιλόδοξη Ορχήστρα «Camerata ad Parnassum». Δύο Ελληνες ηθοποιοί, η Μπέσσυ Μάλφα και ο Αγγελος Αντωνόπουλος, θα είναι επίσης παρόντες, η πρώτη, στον ρόλο της ερμηνεύτριας τραγουδιών του Μεσοπολέμου και ο δεύτερος, στον ρόλο του αφηγητή στο Μελόδραμα του Ρίχαρντ Στράους «Ενόχ Αρντεν», σε ποίηση Αλφρεντ Τένυσσον. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ το βρίσκετε στο www.festivalcy clades.gr.

Τα εισιτήρια είναι στις τιμές των 10, 20 και 25 ευρώ, αλλά υπάρχουν και οικονομικά πακέτα των έξι (πληροφορίες: Σύρος, Θέατρο Απόλλων, τηλ. 22810-85192 και Αθήνα 210-72.34.567, www.ticket services.gr).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή