Ατζέντα

4' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Red Hot Chili Ρeppers

Η προπώληση εισιτηρίων για την πρώτη συναυλία που θα δώσουν στη χώρα μας οι διάσημοι Red Hot Chili Peppers, την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο, έχει ξεκινήσει στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42) και στις ιστοσελίδες www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr.

ΕΚΘΕΣΗ

Τα Χανιά της καλής φωτογραφίας

Στον νέο χώρο τέχνης «Mare Art Gallery», στην Αγία Μαρίνα Χανίων (Thalassa Beach Resort), παρουσιάζονται έως τις 16 Σεπτεμβρίου οι βραβευμένες φωτογραφίες του 4ου διεθνούς διαγωνισμού της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων με θέμα «Φτου Ξελευθερία!». Συμμετέχουν οι Νατάσα Καρακατσάνη (1ο βραβείο), Στέλλα Αγγελάκη (2ο βραβείο), Πόπη Σταυριανού (3ο βραβείο), Λουκάς Βασιλικός, Μαρία Καππάτου, Χρήστος Τσουμπλέκας, Αντώνιος Ξενάκης, Νίκος Χατζηιακώβου και άλλοι 42 φωτογράφοι. Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRΤ 2012 – Εικαστικές διαδρομές στον νομό Χανίων», που πραγματοποιείται έως τις 31 Αυγούστου με τη συμμετοχή περισσότερων των 300 καλλιτεχνών σε χώρους όπως η εκκλησία του Αγίου Ρόκκου, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων κ.ά. Ωρες λειτουργίας από τις 6 έως τις 9 μ.μ. καθημερινά με ελεύθερη είσοδο.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Η Βενετσάνου ερμηνεύει Θεοδωράκη στον Κάμπο της Χίου

Αν έχετε επισκεφθεί έστω και μία φορά τη Χίο, θα ξέρετε γιατί ακριβώς σας μιλάμε: o Κάμπος είναι ένας μοναδικός ανοιχτός κήπος εσπεριδοειδών κατά μήκος της ανατολικής ακτής, ένα μαγευτικό αγροπεριβαλλοντικό σύνολο όπου συνυπάρχουν οι λειτουργίες της κατοικίας (επιβιώνουν συναρπαστικά αρχοντικά), της γεωργίας (περίτεχνα περιβόλια) και συμπληρωματικών λειτουργιών, σε υψηλούς και περίτεχνους μανδρότοιχους και στενά δρομάκια. Σε ένα από τα εναπομείναντα αρχοντικά του Κάμπου και στο μοναδικό που είναι ανοιχτό στο κοινό στεγάζεται το Citrus Αρωμα Μνήμης, που προβάλει την ιστορία του Κάμπου με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους: εκπαιδευτικούς, επιχειρηματικούς, πολιτιστικούς. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνει έναν καλοκαιρινό κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην «Καλή Αυλή» του αρχοντικού. Κι εδώ εμφανίζεται απόψε η Νένα Βενετσάνου. Η γνωστή ερμηνεύτρια θα μας ταξιδέψει στον λυρικό κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη, συνοδεία του Δημήτρη Παπαγγελίδη (κλασική κιθάρα). Στις 9 το βράδυ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Αρβανιτάκη – Στόκας

Συνεχίζοντας την περιοδεία τους με τίτλο «Με χίλιες δυο εικόνες στο μυαλό…», η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στόκας δίνουν μία συναυλία με τραγούδια από το σύνολο του ρεπερτορίου τους στo Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Μαζί τους οι μουσικοί Α. Κτιστάκης, Γ. Κωνσταντινίδης, Τ. Γκουτσίδης κ.ά. Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. Προπώληση εισιτηρίων στο www.ticketservices.gr.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αρλέτα

Στην Παραλία της Αύρας, στην Αίγινα, θα βρίσκεται απόψε η γνωστή ερμηνεύτρια Αρλέτα, για να δώσει μία συναυλία με αγαπημένα τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας της, στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, που συνεχίζεται έως τις 31 Αυγούστου. Τη συνοδεύει στο πιάνο ο Τάκης Φαραζής. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

«Ιππής»

Η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Θεάτρου Ακροπόλ «Ιππής» του Αριστοφάνη, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, συνεχίζει το ταξίδι της ανά την Ελλάδα με μία στάση στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Πρωταγωνιστούν οι Πέτρος Φιλιππίδης και Γιάννης Ζουγανέλης. Η μουσική της παράστασης είναι του Γιώργου Χριστιανάκη, οι στίχοι της Λίνας Νικολακοπούλου και τα σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη. Σήμερα στις 9 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Οι «Εκκλησιάζουσες» απόψε στο Αργοστόλι

Με μία στάση στην Κεφαλονιά συνεχίζουν την περιοδεία τους οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε απόδοση κειμένου Βασίλη Μαυρογεωργίου, σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου. H παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Επίδαυρο στα τέλη Ιουλίου, ενώ τον Σεπτέμβριο αναμένεται να παρουσιαστεί και στο Ηρώδειο. Γραμμένη πιθανότατα το 391 ή το 392 π.Χ., η πολιτική κωμωδία τάσσεται καθαρά υπέρ των γυναικών, που μεταμφιέζονται σε άντρες και αναλαμβάνουν την εξουσία για να σώσουν την πόλη τους. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Κόκλας, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Παντελής Δεντάκης κ.ά. Σήμερα, στις 9 μ.μ., στον αύλειο χώρο του «Ξενία» στο Αργοστόλι. Προπώληση εισιτηρίων στην ιστοσελίδα www.viva.gr.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

«Σπartαριστά»

Εργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής και κεραμικής, που φιλοτέχνησαν 14 Ελληνες και ξένοι εικαστικοί αντλώντας έμπνευση από το καλοκαίρι και τη θάλασσα, παρουσιάζονται στον χώρο «Ηλιαχτίνα», στην πόλη της Αίγινας. Η έκθεση «Φρέσκα & Σπartαριστά», που διοργανώνεται από την αθηναϊκή αίθουσα τέχνης «Τεχνοχώρος», εγκαινιάζεται την Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

– Στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρεται τη Δευτέρα η παιδική παράσταση «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Οσκαρ Ουάιλντ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Καρακάση (9.15 μ.μ.).

– Εκθεση της Ινδής φωτογράφου Mala Mykerjee φιλοξενείται έως τις 19 Αυγούστου στο πρώην σχολείο Αγάπης, στην Τήνο.

– Καλλιτεχνικές ομάδες του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζουν παραστάσεις χοροθεάτρου στο Μουσείο Πυθαγορείου, στη Σάμο, αύριο στις 8.30 μ.μ.

– Μουσική βραδιά με τον Μίμη Πλέσσα και τη σοπράνο Κλόντια Ντέλμερ απόψε στις 9, στο θέατρο του Mani-Sonnenlink, στον Πύργο Λεύκτρου της δυτικής Μάνης.

– Διαγωνισμό για νέους μουσικούς και συγκροτήματα διοργανώνει το ΙΕΚ Δομή (πληροφορίες στο 210-38.40.552).

– Συναυλία των αδελφών Κατσιμίχα σήμερα στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου, στο Μαρκόπουλο.

– Εναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας, αύριο στις 9 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο του Δήμου Λευκάδας (έως 26/8).

– «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Αννα Βαγενά στον ομώνυμο ρόλο, σήμερα στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Αμφίπολης (9 μ.μ.).

– Συναυλία του Λάκη με τα Ψηλά Ρεβέρ για τα 30 χρόνια μουσικής του πορείας και τη συμμετοχή του Γιάννη Γιοκαρίνη, αύριο στις 10 μ.μ. στην Παραλία Λουτρών της Κύθνου.

– Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη σε επιμέλεια Λίνας Νικολακοπούλου, με τους Γ. Κότσιρα, Σ. Παπάζογλου, Α. Ρίζο κ.ά. σήμερα στον Λόφο της Σάνης στη Χαλκιδική (9.30 μ.μ.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή