Frasier: ένα μαργαριτάρι των ’90s

Frasier: ένα μαργαριτάρι των ’90s

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΤΙΕΣ. Μπορεί τα τουρκικά σίριαλ να δεσπόζουν στο φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα των περισσότερων ιδιωτικών καναλιών, δεν λείπουν όμως και οι σειρές «μαργαριτάρια» για τους πιο απαιτητικούς τηλεθεατές. Μία απ’ αυτές είναι και το παλιό αλλά σπαρταριστό «Frasier» του NBC, που προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 17.10 στον Αlpha. Πρόκειται για κωμωδία καταστάσεων (sitcom), μια από τις μακροβιότερες και πιο επιτυχημένες -συγκρίνεται επάξια με τα «Φιλαράκια»- στην ιστορία της τηλεόρασης. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που κατά τη διάρκεια των 11 χρόνων προβολής της (1993-2004) η σειρά έχει κερδίσει όχι ένα ούτε δύο αλλά 37 βραβεία ΕΜΜΥ. Η επιτυχία της επισκίασε το γεγονός ότι αποτελεί ουσιαστικά παραλλαγή – συνέχεια, ή αλλιώς spin-off, της επιτυχημένης κωμικής σειράς «Cheers». Ισως μάλιστα το καλύτερο στην ιστορία της τηλεόρασης.

Κεντρικός ήρωας του «Frasier» είναι ο πρόσφατα διαζευγμένος επιφανής ψυχίατρος της Βοστώνης Φρέιζερ Κρέιν, ο οποίος από θαμώνας του μπαρ «Cheers» αποφασίζει να γυρίσει σελίδα στη ζωή του μετακομίζοντας στη γενέτειρά του, το Σιάτλ. Εκεί φιλοδοξεί να αποκτήσει μία ραδιοφωνική εκπομπή, μέσα από την οποία θα μοιράζει μικρές αλήθειες και σοφίες που μπορούν να βοηθήσουν τη ζωή του καθενός. Τα σχέδιά του για εργένικη ζωή ανατρέπονται όταν αναγκάζεται να φιλοξενήσει στο νέο του σπιτικό τον ιδιότροπο πρώην αστυνομικό πατέρα του, Μάρτιν, ο οποίος ύστερα από έναν τραυματισμό στο πόδι εν ώρα υπηρεσίας χρειάζεται φροντίδα. Μαζί του εγκαθίστανται στο σπίτι η εκκεντρική φυσιοθεραπεύτριά του από το Μάντσεστερ, Δάφνη, και ο σκύλος του Εντι, ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση τούς επισκέπτεται ο επίσης ψυχίατρος μικρότερος αδελφός του Φρέιζερ, Νάιλς. Το παζλ συμπληρώνει η εθισμένη στο σεξ ραδιοφωνική παραγωγός Ρόουζ.

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Κέλσι Γκρέιμερ, η καριέρα του οποίου είχε στιγματιστεί από τον ρόλο μέχρι που έκανε την έκπληξη στις φετινές 69ες Χρυσές Σφαίρες, κερδίζοντας το βραβείο καλύτερου ηθοποιού δραματικής σειράς για την ερμηνεία του στο «Τhe Boss». Στην ίδια κατηγορία συμμετείχε και ο Στιβ Μπουσέμι για το «Broadwalk Empire». Δίπλα του εμφανίζονται οι Τζέιμς Λιβς, Ντέιβιντ Χάιντ Πιρς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή