ΣΧΟΛΙΟ Σ’ ΕΝΑ ΘΕΜΑ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λάνα ντελ Ρέι, ξανθιά, καστανή, κοκκινομάλα, δεν έχει σημασία, είναι η σταρ των βίντεο. Η νέα ανακάλυψη της ποπ μουσικής είναι εξαιρετικά όμορφη, με μια παλιομοδίτικη όμως ομορφιά, φίνα, μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από ταινία του Ντέιβιντ Λιντς. Εγινε σούπερ σταρ μέσα σε μια νύχτα στο Ιντερνετ, η μόδα τη λατρεύει, όπως και οι σχεδιαστές, οι κατασκευαστές ίματζ, αγόρια και κορίτσια…

Ποιο είναι όμως αυτό το κορίτσι; Ποια είναι η Lana Del Rey; Το σίγουρο είναι ότι ήρθε για να μας υπνωτίσει με μελαγχολικά τραγούδια που ερμηνεύει για τραυματισμένες καρδιές. Στις συνεντεύξεις τής αρέσει να είναι ακριβής, δεν αποφεύγει να μιλήσει για κάτι, μιλάει αργά, η φωνή της είναι διαφορετική όταν τραγουδάει και όταν μιλάει.

Η Λάνα ντελ Ρέι αποτελεί πρότυπο για τη γενιά του Youtube. Τον Μάιο του 2011, όταν ακόμη ήταν μια 24χρονη άγνωστη που ζούσε στη Νέα Υόρκη παίζοντας σε κλαμπ στο East Village, μόνταρε ένα βίντεο στο λάπτοπ της για να συνοδέψει το «Video Games», ένα μελαγχολικό κομμάτι που είχε ηχογραφήσει.

Το βιντεοκλίπ ήταν ένα αυθόρμητο, ζωντανό καλειδοσκόπιο καλοκαιρινών αναμνήσεων και απογοητεύσεων. Μέσα σε λίγες εβδομάδες το βίντεο έπαιζε παντού, μαζί με το όνομά της, και υπέγραψε συμβόλαιο με δισκογραφική. Πριν καν κυκλοφορήσει το πρώτο της άλμπουμ, οι εμφανίσεις της ήταν ήδη sold-out.

Η Lana Del Ray ήταν και είναι ένα φαινόμενο της εποχής, που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο, σίγουρα όχι με την Αντέλ ή άλλη ερμηνεύτρια της γενιάς της (που δεν μεταμφιέζεται για να ξεχωρίσει και να γίνει διάσημη).

Το μυστικό για την επιτυχία είναι να είσαι αληθινός και φυσιολογικός, λέει. Στο αριστερό της χέρι έχει ένα τατουάζ με το γράμμα Μ, αφιερωμένο στη γιαγιά της, Μάντλιν. Με το άλμπουμ «Born to die» τραγουδά για την αγάπη που πονά και σκοτώνει. Δεν είναι Εϊμι (Γουάινχαουζ). Εχει να πιει επτά χρόνια… Στα 25 της η αυτοβιογραφία της δεν θα αργήσει να φανεί. Για τη Λίζι Γκραντ ή Ελίζαμπεθ Γούλριτζ Γκραντ, που γεννήθηκε σε μια ξεχασμένη πόλη, έξω από τη Νέα Υόρκη. Για την ώρα θαυμάζει τους Νιρβάνα και τον Μπομπ Ντίλαν, όχι πια τον Εμινεμ που άκουγε ως τινέιτζερ, τον Ελβις Πρίσλεϊ και τον Φρανκ Σινάτρα. Πώς περιγράφει τον εαυτό της; Η Νάνσι Σινάτρα γκάνγκστερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή