Σε πρωτο πλανο…

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Ενας Ελληνας πειρατής και επιχειρηματίας γίνεται ο ήρωας μιας διεθνούς συμπαραγωγής, γυρισμένης σε εντυπωσιακής ομορφιάς τοπία της Ελλάδας και της Ρωσίας. Στο Φεστιβάλ του Τορόντο θα κάνει πρεμιέρα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή με τίτλο «Ο Θεός αγαπά το χαβιάρι». Η υψηλού κόστους παραγωγή παρακολουθεί την πολυτάραχη ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος ξεκίνησε ως πειρατής στο Αιγαίο για να διαπρέψει ως επιχειρηματίας στη Ρωσία, ευνοούμενος της Μεγάλης Αικατερίνης, ιδρυτικό μέλος της Φιλικής Εταιρείας και ο άνθρωπος που έκανε το χαβιάρι διάσημο σε όλον τον κόσμο, και τελικά να τα τινάξει όλα στον αέρα για έναν μεγάλο έρωτα.

…Μολονότι έδιναν για χρόνια την υπόσχεση μιας επί σκηνής συνάντησης, ο Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Φαραντούρη ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους αυτό το καλοκαίρι, περιοδεύοντας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στις 28 Αυγούστου, θα παρουσιάζουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας, καθώς και πρωτότυπο υλικό, σε μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο με τίτλο «Η Συνάντηση», που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον κύκλο τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη «Κατάσταση πολιορκίας», σε νέα ενορχήστρωση του Θάνου Μικρούτσικου, για δύο φωνές, δύο πιάνα, πνευστά και επτά εκτελεστές κρουστών.

…Αν βρίσκεστε στη Σαντορίνη σημειώστε το: ο Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» διοργανώνει απόψε στις 9 ρεσιτάλ πιάνου με τις διεθνως διακεκριμένες δίδυμες αδελφές Μαριάννα και Στεφανία Καψετάκη στο Μπελλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά Σαντορίνη. Οι νεαρές σολίστ θα ερμηνεύσουν ρομαντικά αριστουργήματα για σόλο και τέσσερα χέρια των Liszt, Chopin, Rachmaninoff, Debussy και Prokofiev. Τα έσοδα θα διατεθούν για τον σκοπό του συλλόγου.

…Και από Αύγουστο χειμώνα. Η γκαλερί Ζουμπουλάκη ανοίγει το εκθεσιακό της πρόγραμμα φέτος το φθινόπωρο με μία ατομική έκθεση της Αλεξάνδρας Αθανασιάδου, που εγκαινιάζεται στις 18 Σεπτεμβρίου. Τον Οκτώβριο ακολουθεί ο Γιώργος Λαζόγκας με νέα δουλειά. Οι γκαλερί δηλώνουν παρούσες στην Αθήνα της κρίσης, με πείσμα και αισιοδοξία.

…Τον Λόρενς της Αραβίας θα υποδυθεί ο νεαρός σταρ της δημοφιλούς σειράς «Λυκόφως» Ρόμπερτ Πάτινσον, 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία της θρυλικής ταινίας. Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, ο 26χρονος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον Βρετανό αξιωματικό Τ.Ε. Λόρενς στο νέο φιλμ του Βέρνερ Χέρτζογκ «Βασίλισσα της ερήμου», ενώ η Ναόμι Γουότς αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Αγγλίδας συγγραφέα, αρχαιολόγου και χαρτογράφου Γερτρούδης Μπελ.

…Νεκρός στο διαμέρισμά του βρέθηκε, την περασμένη Τετάρτη, ο 56χρονος μουσικός Ρόμπερτ Ουέιν Μπιρτς, μπασίστας στη μπάντα του Ελτον Τζον και συνοδοιπόρος στις περιοδείες του από τις αρχές του 1990. Οι Αρχές του Λος Αντζελες εκτιμούν ότι πιθανότατα πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ ο σερ Ελτον Τζον δήλωσε «συντετριμμένος και σοκαρισμένος» για την απώλεια. Ο Μπιρτς, που εκτός από μπάσο έπαιζε κιθάρα και σαξόφωνο, είχε συνεργαστεί με πολλά μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως ο Ερικ Κλάπτον, ο Στίβι Γουόντερ και η Τίνα Τέρνερ.

…Στην Αθήνα επιστρέφουν στις αρχές Σεπτεμβρίου η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, με την παράσταση «Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή», που πρωτοπαρουσιάστηκε με επιτυχία την περασμένη σεζόν. Κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Για που τραβάς ελπίδα», παλαιότερα και καινούργια τραγούδια της Αλ. Πρωτοψάλτη και αγαπημένες μελωδίες της Ευ. Ρεμπούτσικα συνθέτουν ένα πρόγραμμα με επιρροές από την παράδοση της Ανατολής και της Δύσης. Μαζί τους μια ορχήστρα με πιάνο, κρουστά, μπάσο και ακορντεόν. Στις 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

…Παρακολουθήσαμε στις Λεύκες της Πάρου τη Νατάσσα Μποφίλιου στη συναυλία που έδωσε εκεί και διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι ότι, εκτός από την πολύ καλή φωνή και το θαυμάσιο υλικό των Καραμορατίδη – Ευαγγελάτου, διαθέτει εξαιρετικά επικοινωνιακά χαρίσματα με το κοινό. Ισως έτσι εξηγείται και το πυκνό συναυλιακό της πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή