Νέες εκδοσεις

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ επιμ.

Ας συζητήσουμε επιτέλους για το κήρυγμα

εκδ. Αρτος ζωής σελ. 228

Το εκκλησιαστικό κήρυγμα βρίσκεται δεκαετίες τώρα σε κατάσταση απελπιστική. Στους ναούς ή δεν γίνεται κήρυγμα ή αυτό που γίνεται καλύτερα να μη γινόταν. Οι εξαιρέσεις μετριούνται στα δάχτυλα. Υπάρχει όμως κάτι χειρότερο: το κήρυγμα δεν φαίνεται ν’ απασχολεί σχεδόν κανέναν. Πολλοί μάλιστα το θεωρούν περιττό, κάτι που έρχεται να διαταράξει την πληρότητα και το κάλλος της θείας λειτουργίας, σχεδόν επιζήμιο. Κι όχι σαν ένα τρόπο με τον οποίο η Εκκλησία ανανεώνει διαρκώς κι εξακολουθητικά την κλήση του Θεού προς τον καθένα. Γράφουν οι π. Ευ. Γκανάς, Στ. Ζουμπουλάκης, αρχιμ. Θ. Μαρτζούχος, π. Δ. Μπαθρέλλος, Γ. Μποροβίλος, π. Αντ. Πινακούλας και π. Β. Χαβάτζας.

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

FΕRΝΑΝDΟ ΡΕSSΟΑ

Η κλεμμένη περγαμηνή

μετ. Μαρία Παπαδήμα

εκδ. Νεφέλη σελ. 190

Η ανακάλυψη στα κατάλοιπα του Πεσσόα των αστυνομικών του ιστοριών και η έκδοσή τους αποτελεί ασφαλώς έκπληξη για τους απανταχού αναγνώστες του μεγάλου Πορτογάλου ποιητή. Ωστόσο η ενασχόλησή του με την αστυνομική λογοτεχνία και η σημασία που έδινε στο είδος αυτό ήταν ανέκαθεν γνωστή στους μελετητές του, οι οποίοι προσφάτως έδωσαν στο φως της δημοσιότητας, αποκρυπτογραφώντας και αυτοί με τη σειρά τους, το σύνολο των ιστοριών -περισσότερο ή λιγότερο γνωστών, περισσότερο ή λιγότερο εκτενών- που έχουν για κύριο πρωταγωνιστή τον γιατρό, αποκρυπτογράφο γρίφων, Αμπίλιο Κουαρέσμα.

ΑΫΝ ΡΑΝΤ

Ο Ατλας επαναστάτησε

Το δίλημμα

μετ. Χριστιάννα Σαμαρά

εκδ. Ωκεανίδα σελ. 624 – 20 ευρώ

Είναι η ιστορία ενός άντρα που είπε ότι θα σταματήσει τη μηχανή του κόσμου, και το έκανε. Ηταν ένας καταστροφέας ή ο μεγαλύτερος λυτρωτής; Γιατί έπρεπε να πολεμήσει όχι τους εχθρούς του αλλά αυτούς που τον χρειάζονταν περισσότερο; Και γιατί τη δυσκολότερη μάχη έπρεπε να τη δώσει ενάντια στη γυναίκα που αγαπούσε περισσότερο; Τι κινεί τον κόσμο; Και ποια δύναμη κινεί τον άνθρωπο; Το επικό μυθιστόρημα της Αϋν Ραντ πρωτοεκδόθηκε το 1957 και αποτελεί ορόσημο καθώς και ένα από τα εμπορικότερα μυθιστορήματα παγκοσμίως.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Η εποχή της όρεξης

Ακολουθώντας τα ίχνη του ’60

εκδ. Πατάκη σελ. 232 – 1,90 ευρώ

Μέσα από μια προσωπική αφήγηση, ο συγγραφέας οδηγεί τον αναγνώστη στη μυθική πλέον εποχή του ’60. Τι θα βρει εκεί; Εναν γενικό αναβρασμό, ένα ανασκούμπωμα των ανθρώπων μπροστά στη φτώχεια, αλλά και μια ακατανίκητη όρεξη να γευτούν τη ζωή. Ο αναγνώστης θα περιπλανηθεί μέσα στους δρόμους μιας Αθήνας όπου οι θόρυβοι των τροχοφόρων δεν έχουν σκεπάσει ακόμη τις κουβέντες που λέγονται μέσα στα μαγαζιά. Ακούγονται διάφορες ιστορίες, ευτράπελες ή λυπητερές. Ακούγονται γυναίκες και άντρες να μιλούν για βάσανα, πολέμους, εμφύλιους και ακόμη για μοιχείες και ζήλιες, μέχρι να ξεθυμάνουν για να πιάσουν το ομαδικό τραγούδι.

ΜΕΛΛΟΝ

LΑWRΕΝCΕ E. JΟSΕΡΗ

Αποκάλυψη 2012

μετ. Εύη Χατζηγεωργίου

εκδ. Κέδρος σελ. 424 – 22 ευρώ

Βρισκόμαστε στα μέσα του 2012. Θα επαληθευτεί η προφητεία του επιστημονικού συμβούλου και δημοσιογράφου Laurence E. Joseph ότι το 2012 μπορεί να αποδειχτεί ως το πιο ταραχώδες, καταστροφικό και, πολύ πιθανόν, αποκαλυπτικό από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία της ανθρωπότητας; Στο διασκεδαστικό του έργο, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι οι ανήσυχοι πρέπει να προσέχουν επειδή έχουν περάσει εκατομμύρια χρόνια από τότε που συνέβη ένας μαζικός αφανισμός ανάλογος με αυτόν που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από εξήντα εκατομμύρια χρόνια. Αλλος λόγος ανησυχίας είναι ότι στο μαγνητικό πεδίο της Γης έχει αναπτυχθεί ένα μυστηριώδες ρήγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή