Ανακαλύπτοντας το Αμφιάρειο

Ανακαλύπτοντας το Αμφιάρειο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ. Είναι μια εξαιρετική πρόταση για το πρωινό της ερχόμενης Κυριακής, 26 Αυγούστου. Εντός Αττικής, κοντά στον Κάλαμο του Ωρωπού, υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος Αμφιάρειο. Η ομάδα Monumenta και το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Διάζωμα» διοργανώνουν μια διαφορετική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιαρείου με τη συνεργασία της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και των πολιτιστικών συλλόγων Αγίας Βαρβάρας και Καλάμου.

Τα μέλη της Monumenta και ο αρμόδιος αρχαιολόγος θα μιλήσουν για την ιστορία του ιερού, του μαντείου και του θεραπευτηρίου του Αμφιαράου, αλλά και για τα έργα προστασίας και ανάδειξης που πραγματοποιούνται εκεί, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΠΑ), καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μνημεία, αλλά και πώς μπορούν οι πολίτες να συμβάλουν στην προστασία τους.

Η ομάδα Monumenta από πέρυσι έχει ξεκινήσει να φροντίζει τον χώρο του Αμφιάρειου, ώστε να βρει τη θέση που του αξίζει και να ενταχθεί στην καθημερινή ζωή των κατοίκων, των παραθεριστών και των επισκεπτών της περιοχής, ενώ με την καθοριστική συμβολή του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Διάζωμα» επιχειρούν να συμβάλουν και στην αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου. Το ραντεβού της Κυριακής, 26.8 είναι στις 11 το πρωί, στην είσοδο του χώρου. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με Ι.Χ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή