Λατρευτικές μελωδίες στην Πάτμο

Λατρευτικές μελωδίες στην Πάτμο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Βυζαντινοί ύμνοι και λατρευτικές μελωδίες πλημμυρίζουν από την επόμενη Παρασκευή τον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως, στην Πάτμο, όπου θα φιλοξενηθεί για 12η χρονιά το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία βυζαντινών ύμνων και θρησκευτικών τραγουδιών της Δωδεκανήσου από τον Βυζαντινό Χορό της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας με χοράρχη τον Γιάννη Κόττορο (31/8), μια βραδιά με τραγούδια που αναφέρονται στη φύση και την προστασία του περιβάλλοντος από την Ελένη Τσαλιγοπούλου και ένα μικρό οργανικό σύνολο (1/9), καθώς και ένα αφιέρωμα στην πολυφωνική Επτανησιακή Θρησκευτική Μουσική Παράδοση με το Κερκυραϊκό φωνητικό σύνολο «Ιόνιος Αρμονία» υπό τη διεύθυνση του Ευστάθιου Μακρή (2/9). Ακολουθεί μία αναδρομή στην ιστορία της θρησκευτικής μουσικής από τον Μεσαίωνα ώς τις μέρες μας με την Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Αλκη Μπαλτά, στην οποία συμμετέχουν οι υψίφωνοι Ελενα Πατσαλίδου και Ντιάνα Σάδερλαντ και η Χορωδία «Αρμονία» της Πάτμου (3/9).

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου με ένα αφιέρωμα στον Νικηφόρο Βρεττάκο από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Αττικα», η οποία ερμηνεύει έργα Μπαχ, Βιβάλντι, Μέντελσον κ.ά. σε διεύθυνση Αρη Δημητριάδη, ενώ η φιλόλογος Ελένη Δημοπούλου απαγγέλλει στίχους του ποιητή.

Η είσοδος στις συναυλίες είναι ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή