Μια ημέρα πρωτοπορίας στο Λαύριο

Μια ημέρα πρωτοπορίας στο Λαύριο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Μερικές από τις πιο πρωτότυπες μικρού μήκους ταινίες των τελευταίων χρόνων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αύριο οι επισκέπτες στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, όπου φιλοξενείται το αφιέρωμα του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας στις βραβευμένες παραγωγές του φεστιβάλ ηλεκτρονικών τεχνών Ars Electronica. Καινοτόμα φιλμ από όλο τον κόσμο, τα οποία συνδυάζουν την κινούμενη εικόνα και τη μουσική με την ψηφιακή τέχνη, θα προβάλλονται από τις 9 μ.μ. στον χώρο του Τεχνολογικού Πάρκου, με ελεύθερη είσοδο.

Ανάμεσά τους, η ιστορία μιας αγελάδας που γοητεύεται από τις διαφημίσεις και ονειρεύεται να γίνει χάμπουργκερ, σε σκηνοθεσία Bill Plympton («The Cow Who Wanted to Be a Hamburger»), ένα ολιγόλεπτο σχόλιο για την ελληνική κρίση από τη Nomint Motion Design («The Greek Crisis Explained»), μια εντυπωσιακή αερομαχία ανάμεσα σε δύο πιλότους του Damian Nenow («Paths of Hate»), οι περιπέτειες ενός αγοριού σε μια πολιτεία γεμάτη ακέφαλους ανθρώπους του Μάρεκ Σκρομπέκι («Danny Boy») και οι εξομολογήσεις μιας Ιταλίδας, που ήρθε στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’70, σε σκηνοθεσία Marie-Margaux Tsakiri-Scanatovits («My Mother’s Coat»).

Το Ars Electronica Festival πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αυστρία το 1979 και σύντομα εξελίχθηκε στον σημαντικότερο θεσμό των εναλλακτικών τεχνών παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, βραβεύει τις σημαντικότερες και αρτιότερες παραγωγές στις κατηγορίες Κινηματογράφος, Κινούμενα Σχέδια και Οπτικά Εφέ. Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή