Προ-βολες

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη όνομα φαίνεται ότι προστίθεται σε εκείνα των 80 ανθρώπων της τέχνης που υπέγραψαν το κείμενο υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Γιώργου Λούκου στη θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών. Πρόκειται για τον υπερυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος συμπλέει με τη θέση των 80, οι οποίοι θεωρούν ότι «χάρη στον Γιώργο Λούκο, έμπειρο στη διεύθυνση μεγάλων φεστιβάλ, με γνώση του χώρου, με διεθνείς γνωριμίες και ισχυρή προσωπικότητα, η μικρή μας χώρα απέκτησε ένα «μεγάλο» φεστιβάλ, γνωστό πλέον διεθνώς στους πιο αναγνωρισμένους καλλιτεχνικούς θεσμούς, σε διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και τον σοβαρό ξένο Τύπο», όπως λέει, μεταξύ άλλων, η επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Με δεδομένους τους λεπτούς χειρισμούς που πρέπει να γίνονται, ώστε να μη θίγονται ιδιαίτερες χορδές ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με κομματικές πρακτικές, η Πολιτεία οφείλει να κοιτά την ουσία. Και η θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών είναι μία άκρως πολιτική επιλογή. Πόσω μάλλον τώρα που ο πρόεδρος θα κληθεί να διαμορφώσει τη φυσιογνωμία του μεγαλύτερου ελληνικού φεστιβάλ σε μία περίοδο κατά την οποία τα κρατικά ταμεία είναι άδεια αλλά και (κυρίως;) σε μία περίοδο που η Ελλάδα έχει περισσότερο από ποτέ τον πολιτισμό. Και ως μέσο καλλιέργειας του λαού αλλά και ως μέσο προβολής της χώρας στο εξωτερικό.

Επίσης, ο Γιώργος Λούκος ξεκίνησε τη θητεία του το 2005 επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και αυτό αξίζει να τονιστεί διότι, εκτός από τους… 80+1, ακόμη πολλοί άλλοι βλέπουν στο πρόσωπο του Γιώργου Λούκου την ανάγκη της συνέχειας που οφείλει να υπηρετεί η Πολιτεία για ανθρώπους που έχουν θητεύσει με επιτυχία σε κρίσιμες κρατικές θέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή