Σε πρωτο πλανο…

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Της μόδας οι παλιές, αγαπημένες κωμωδίες στο ελληνικό θέατρο, και «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος» των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη θα παρουσιαστεί με τη νέα σεζόν στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης». Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο πρώτος υποδυόμενος τον αφελή πλην τίμιο υπαλληλάκο και η δεύτερη στον ρόλο της κακομαθημένης κόρης. Μαζί τους ο Ταξιάρχης Χάνος και η Τζένη Μπότση, άπαντες υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πέτρου Ζούλια.

…Για δύο εβδομάδες έζησαν στην Πάρο, στο Σπίτι της Λογοτεχνίας, δώδεκα Ιταλοί φοιτητές. Οχι όμως για να κάνουν διακοπές, αλλά για να μεταφράσουν ελληνική πεζογραφία, στο πλαίσιο του σεμιναρίου μετάφρασης που οργανώθηκε από την έδρα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του πανεπιστημίου Λα Σαπιέντσα της Ρώμης. Επικεφαλής της ομάδας ήταν η καθηγήτρια Πάολα Μαρία Μινούτσι, ενώ οι δώδεκα φοιτητές δούλεψαν με τον μεταφραστή Μαουρίτσιο ντε Ρόζα διηγήματα της Ιωάννας Καρυστιάνη από τη συλλογή «Καιρός σκεπτικός», αλλά και δοκιμιακά κείμενα για τον Καβάφη. Μια διαδικασία που είναι απαραίτητη για τη σύγχρονη λογοτεχνία.

…Αύριο αρχίζουν τα 37α Αισχύλεια, ο πολιτιστικός θεσμός της Ελευσίνας που χαίρει μεγάλης εκτίμησης, για το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα. Το μεγαλύτερο δέλεαρ τα τελευταία χρόνια είναι η αξιοποίηση του παλαιού Ελαιοτριβείου με εικαστικές εκθέσεις. Φέτος τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο Στέφανος Τσιβόπουλος, που κάνει βίντεο αρτ. Τις περασμένες χρονιές έχουμε δει έργα των Στήβεν Αντωνάκου, Διοχάντης, Λήδας Παπακωνσταντίνου κ.ά.

…Με τις «νέες κινηματογραφικές ανακαλύψεις της χρονιάς» απ’ όλο τον κόσμο θα διαγωνιστεί ο Εκτορας Λυγίζος στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Η ταινία του με τον παράξενο τίτλο «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» επελέγη για το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ (που διεξάγεται 6 – 16 Σεπτεμβρίου στον Καναδά) στην ενότητα «Discovery», στην οποία προβάλλονται δημιουργίες νέων σκηνοθετών. Ενα 22χρονο αγόρι στην Αθήνα δεν έχει δουλειά, λεφτά, κοπέλα, φαΐ, αλλά έχει ένα καναρίνι και πολύ ωραία φωνή κόντρα τενόρου. Οταν μένει και χωρίς σπίτι, πρέπει να βρει κρυψώνα για το καναρίνι του… Οι ξένοι κριτικοί, που είδαν την ταινία στο Κάρλοβι Βάρι, την ξεχώρισαν εστιάζοντας στον παραλληλισμό με την οικονομική κρίση στη χώρα, στον ρεαλισμό και στην αλληγορία της. Παίζουν: Γ. Παπαδόπουλος, Λ. Μπακλέση, Κλ. Περάκη, Βαγγ. Κομματάς και Χαρ. Γωγιός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή