Παιδικές βιβλιοθήκες με νέο πρόσωπο

Παιδικές βιβλιοθήκες με νέο πρόσωπο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ. Από χθες η Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, για καλό λόγο: για να ανακαινιστεί. Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις βιβλιοθήκες που μέσα στον Σεπτέμβριο θα ανακαινιστούν: η Παιδική Βιβλιοθήκη Ανω Πόλης, η Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης και η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου θα κλείσουν για μερικές μέρες του Σεπτεμβρίου για να δοθούν ανακαινισμένες και βελτιωμένες στους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες των τεσσάρων περιοχών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενίσχυσης των Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library και με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει τέσσερις από τις οκτώ συνολικά βιβλιοθήκες με τις οποίες ξεκινάει φέτος το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε πανελλαδικό επίπεδο, χωρίς να επιβαρυνθούν καθόλου οι δημότες.

Ετσι, σε μια εποχή που πολύς κόσμος στρέφεται στις δημόσιες και τις δημοτικές βιβλιοθήκες για να δανειστεί τα βιβλία του, τέσσερις από τις βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης θα αποκτήσουν νέο πρόσωπο, για να γίνουν τόποι εποικοδομητικής και ψυχαγωγικής συνάντησης των τοπικών κοινοτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή