Ενα τσίρκο στα μέτρα τους για την ομάδα της Μαδαγασκάρης

Ενα τσίρκο στα μέτρα τους για την ομάδα της Μαδαγασκάρης

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης**1/2

ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ (2012)

Σκηνοθεσία: Ερικ Νταρνέλ, Τομ Μακ Γκραθ, Κόνραντ Βέρνον

Ερμηνείες: (φωνές) Μπεν Στίλερ, Κρις Ροκ, Ντέιβιντ Σουίμερ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Σάσα Μπάρον Κόεν.

ΚΡΙΤΙΚΗ. Στην τρίτη της περιπέτεια βρίσκεται η αγαπημένη στα παιδιά ομάδα άγριων ζώων στο animation «Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης». Αν και τα κωμικά γκαγκ δεν φτάνουν την αποτελεσματικότητα της πρώτης και της δεύτερης ταινίας, η τρίτη περιπέτεια καταφέρνει να είναι διασκεδαστική και περισσότερο από αξιοπρεπής πρόταση για οικογενειακή διασκέδαση την εβδομάδα πριν τα παιδιά επιστρέψουν στο σχολείο. Τα άγρια ζώα του ζωολογικού κήπου της Νέας Υόρκης, που ακόμη βρίσκονται μακριά, προσπαθώντας να επιστρέψουν, βρίσκονται στο Μόντε Κάρλο και βρίσκουν καταφύγιο σε ένα τσίρκο, το οποίο αλλάζουν και φέρνουν στα μέτρα τους.

Γνωστός από τα ντοκιμαντέρ του και κυρίως από το βραβευμένο με Οσκαρ «Man on Wire», ο Τζέιμς Μαρς γυρίζει ένα δραματικό θρίλερ, τον «Χορό των Κατασκόπων»(**1/2), που διαδραματίζεται την τελευταία περίοδο της δράσης του IRA. Μια νεαρή γυναίκα, που μικρή είδε τον αδελφό της να πέφτει νεκρός από βρετανικές σφαίρες, δραστηριοποιείται στην οργάνωση, όπως και η υπόλοιπη οικογένειά της. Ομως θα συλληφθεί από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και προκειμένου να προστατέψει τον γιο της θα συνεργαστεί. Πολύ καλό είναι το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της Αντρεα Ράιζμπρο και του Κλάιβ Οουεν, ωστόσο, ο ρυθμός της ταινίας, που εξελίσσεται σχεδόν υπνωτιστικά, δεν συμβαδίζει απόλυτα με τη δραματική ένταση της ιστορίας. Συμπρωταγωνιστεί η Γκίλιαν Αντερσον.

Στο «Επικίνδυνο Πάθος» (**), δύο σκηνοθέτες, οι Ντέκλαν Ντόνελαν και Νικ Ορμεροντ, μεταφέρουν για ακόμη μια φορά τον «Bel Ami» του Γκι Ντε Μοπασάν. Η φροντισμένη παραγωγή και το καλό γυναικείο καστ (Ούμα Θέρμαν, Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Κριστίνα Ρίτσι), δεν κρύβουν την ανεπάρκεια του Ρόμπερτ Πάτινσον στον κεντρικό ρόλο, ούτε την αδυναμία της σκηνοθεσίας.

Επανεκδόσεις-υπόδειγμα

Πολύ καλές οι επανεκδόσεις της εβδομάδας. Το «Μαγαζί της Γωνίας»(****) του Ερνστ Λιούμπιτς με τον Τζέιμς Στιούαρτ και τη Μάργκαρετ Σάλαβαν που γυρίστηκε το 1940, είναι ένα υπόδειγμα ρομαντικής κομεντί, που κοπιαρίστηκε στο «Εχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας». Δύο συνάδελφοι πωλητές αντιπαθούν ο ένας τον άλλον χωρίς να γνωρίζουν ότι φλερτάρουν μέσω αλληλογραφίας. Το εξαιρετικό «Τελευταίο Κύμα» (****) του Πίτερ Γουίαρ με τον Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν, γυρισμένο το 1977, αφηγείται την ιστορία ενός δικηγόρου που υπερασπιζόμενος πέντε Αβορίγινες μαθαίνει ότι μπορεί να έχει μια μεταφυσική σχέση με το επερχόμενο τέλος του κόσμου.

Προβάλλεται, τέλος, η αυστραλέζικη κωμωδία «Οι Κουμπάροι και το Κριάρι» (x) του Στέφαν Ελιοτ, σε περιπέτειες τελετής γάμου που αντιγράφουν κακά και χωρίς ίχνος χιούμορ τους «Γαμο-μπελάδες» και το «Hangover». Μοναδικό γνωστό πρόσωπο στο καστ η Ολίβια Νιούτον-Τζον, αγνώριστη από τα λίφτινγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή