DEEP PURPLE

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή 9/9 πρόκειται να κυκλοφορήσει μαζί με την «Καθημερινή» το δεύτερο άλμπουμ του θρυλικού συγκροτήματος Deep Purple «Deep Purple in Rock».

Τους αποκαλούσαν «Heavy Metal Gods». Μια θρυλική μπάντα που δεν φοβήθηκε να πειραματιστεί και με άλλα είδη μουσικής, όπως Gospel και Country Rock. Στο «Machine Head», ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του συγκροτήματος με επτά πολύ δυνατά κομμάτια, μας χάρισαν το «Smoke On The Water», το πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι τους. Ενώ, στο «In Rock», το συγκρότημα παρουσιάζει ένα από τα πλέον «εσωτερικά» του άλμπουμ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ένας από τους ύμνους του ροκ, το περίφημο «Child In Time», με τα υπέροχα φωνητικά του Ian Gillan.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ «Deep Purple in Rock» ήταν ο πρώτος στούντιο δίσκος του συγκροτήματος με τον Ιαν Γκίλλαν στα φωνητικά και τον Ρότζερ Γκλόβερ στο μπάσο. Ακολουθήθηκε από το σινγκλ Black Night το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία σε πολλά ευρωπαϊκά τσαρτ. Ο δίσκος παρ’ όλο που δεν έγινε Νο1 στη Μεγάλη Βρετανία (η ανώτερη θέση που έφθασε ήταν το Νο 4) παρέμεινε στα βρετανικά τσαρτ για 68 εβδομάδες, πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο δίσκο του συγκροτήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή