Πρεμιέρα με εικαστικά και αυλαία με μουσική στο Ιδρυμα Κακογιάννη

Πρεμιέρα με εικαστικά και αυλαία με μουσική στο Ιδρυμα Κακογιάννη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. Πλούσιο και γεμάτο είναι το πρόγραμμα στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» το επόμενο διάστημα. Το κομψό πολιτιστικό ίδρυμα της οδού Πειραιώς φιλοξενεί ήδη από την περασμένη Πέμπτη (και μέχρι 30/9) την έκθεση χαρακτικής «Θαύμα ιδέσθαι» από την γκαλερί XOTARIS. Από μεθαύριο Δευτέρα, 10/9, δίνεται πολύς χώρος στο θέατρο.

Την αρχή κάνει η παράσταση της Βάνας Πεφάνη «Ενας κάποιος παράδεισος», ένα σκληρό, σύγχρονο έργο, βασισμένο στη ζωή και το έργο του Ζαν Ζενέ, που εκτυλίσσεται στη φυλακή, όπου ο έγκλειστος Ζενέ προσπαθεί να τελειώσει ένα βιβλίο. Η παράσταση, ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 χρόνων, θα παίζεται στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο μέχρι 23/9.

Για τρεις μόλις μέρες, 11 – 13/9, τη σκυτάλη παίρνει η θεατρική ομάδα τέχνης «Νεύμα» με την παράσταση κουκλοθέατρου «Λεμονιά». Οι συντελεστές της ομάδας φιλοδοξούν με τα έσοδα από τις τρεις παραστάσεις να χρηματοδοτήσουν τη συμμετοχή τους στο 2ο World Puppet Carnival, στο Καζακστάν, 23 – 30/9. Το Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» τους δίνει τη δυνατότητα να στηρίξουν το ταξίδι τους και να παρουσιάσουν τη δουλειά του, που επιλέχθηκε ανάμεσα από 257 παραστάσεις.

Στις 12/9 και για 4 μόλις παραστάσεις (μέχρι 15/9) φτάνει για πρώτη φορά στην Αθήνα το Stanford Summer Theater, του διεθνώς αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου του Stanford για να παρουσιάσει την παράσταση «Οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα», βασιμένο στην «Οδύσσεια» του Ομήρου. Η μετάφραση είναι του Ολιβερ Τάπλιν και η σκηνοθεσία του Ρας Ρεμ.

Το Σάββατο 15/9, στις 12.30 το μεσημέρι, σειρά έχει η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη με την αφήγηση «Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και τα ελληνικά αδελφάκια τους», με ελεύθερη είσοδο. Θα ακολουθήσει το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη Insenso σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Κουτσουρέλη (από 17 – 26/9) και ο θεατρικός Σεπτέμβριος ολοκληρώνεται με την παράσταση «Εγκώμιο μιας μεταμόρφωσης», της Bijoux de Kant, βασισμένη στα «Ασματα του Μαλντορόρ» του Κόμη του Λοτρεαμόν.

Ο Σεπτέμβριος στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» θα τελειώσει μουσικά. Ετσι, την Παρασκευή 28/9, στις 9 μ.μ., θα φιλοξενηθεί η μουσική πρόταση του Γιώργου Λιάρου «Μην περιμένεις να πνιγώ…» και το Σάββατο 29/9 live-clinic με τον καταξιωμένο κιθαρίστα Paul Gilbert.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή