«Η σκέψη του Κ. Αξελού στον σύγχρονο κόσμο»

«Η σκέψη του Κ. Αξελού στον σύγχρονο κόσμο»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Συγγραφείς, ερευνητές, στοχαστές και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και τη Γαλλία συμμετέχουν ως εισηγητές στη διημερίδα με θέμα «Η σκέψη του Κώστα Αξελού στον σύγχρονο κόσμο», που διοργανώνουν η Γαλλική Σχολή Αθηνών και το Ιωνικό Κέντρο Σπουδών. Στόχος του συνεδρίου είναι η διερεύνηση της απήχησης και της επικαιρότητας της σκέψης του Ελληνα φιλοσόφου στην εποχή μας, με αναφορές στις εκτιμήσεις του για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, τις θέσεις του σχετικά με την πολιτική, την ψυχανάλυση κ.ά. Οι εισηγήσεις ξεκινούν σήμερα στις 5 μ.μ. στο κτίριο της Γαλλικής Σχολής (Διδότου 6) και συνεχίζονται αύριο από τις 9.30 π.μ. στο Ιωνικό Κέντρο Σπουδών (Λυσίου 11).

Συμμετέχουν οι καθηγητές Francoise Dastur (Σορβόννη), Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών), Γιώργος Δερτιλής (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales), Μάριος Μπέγζος (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Αλεξάνδρα Δεληγιώργη (ΑΠΘ), οι συγγραφείς Τάκης Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Δουατζής και Φίλιππος Δρακονταειδής, οι δρ Φιλοσοφίας Servanne Jollivet και Νίκος Μακρής, η ψυχαναλύτρια Μαρίλια Αβέρωφ-Αisenstein, ο ιστορικός Franvois Bordes, ο αρχιτέκτων Κωνστάντιος Δασκαλάκης, η Σοφία-Ελίζα Μπουράτση και ο Ισίδωρος Κιολέογλου.

Το πρόγραμμα της διημερίδας είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.efa.gr/Recherche/Manif/ProgrammeAxelos.pdf

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή