Σε πρωτο πλανο…

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Στα παλιά του λημέρια επιστρέφει ο στιχουργός, συγγραφέας και σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης και όχι μακριά από την περιοχή που γνωρίζει και αγαπάει, τη Βόρεια Ελλάδα. Ετσι, μετά την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, αναλαμβάνει το τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, έπειτα από ανοιχτή ψηφοφορία των μελών του Δ.Σ. του θεάτρου, κατά την οποία συγκέντρωσε την πλειοψηφία. Ομως, δεν εγκαταλείπει και το Φεστιβάλ Φιλίππων, αφού έτσι κι αλλιώς θα περάσει στην ευθύνη του ΔΗΠΕΘΕ. Καλή αρχή!

…Θέλει γενναιότητα και μια αντίληψη περί ανοιχτών αρχείων, όταν παραδίδεις το προσωπικό σου αρχείο λίγο μετά τα πενήντα. Πάντως, ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος το έκανε και παρέδωσε αρκετές κούτες στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. «Εχοντας χαρακτηριστεί «ο πιο δημιουργικός συγγραφέας της γενιάς του», ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος είναι ο πρώτος από τη γενιά του ’80 που εμπιστεύτηκε το αρχείο του στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, για να πάρει τη θέση του δίπλα στα αρχεία της γενιάς του ’30, αλλά και του Τάκη Σινόπουλου και του Βασίλη Βασιλικού», δήλωσε η διευθύντρια της Γενναδείου, Μαρία Γεωργοπούλου. Η δωρεά του αρχείου του δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπει την ενεργό συγγραφική δράση. Ισα ίσα. Το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Ραπτόπουλου θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από τις εκδόσεις Ικαρος, με τίτλο «Η πιο κρυφή πληγή».

…Είναι νέα, ωραία, πολυάσχολη και ταλαντούχος. Η Εμα Γουάτσον αποφάσισε τώρα να ασχοληθεί και με τη μουσική. Στα 22 της χρόνια θέλησε να δημιουργήσει το γκρουπ Octopus Jam με μέλη του συναδέλφους της και να γράψουν οι ίδιοι τα τραγούδια. Παρά το γεγονός ότι είναι διάσημη από 10 ετών, ύστερα από την επιτυχία του Χάρι Πότερ, και όλες τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς για δύσκολα παιδικά χρόνια, λόγω της διαφορετικότητάς της -σε σχέση με τα άλλα παιδιά-, η Εμα Γουάτσον θέλει τώρα να δοκιμάσει την τύχη της και αλλού, εκτός από την ηθοποιία και το μόντελινγκ.

…Οι Ανοικτές Πόρτες / Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς εορτάστηκαν στη Ρόδο για τρίτη συνεχόμενη φορά με επισκέψεις σε αρκετά κτίρια και εκδηλώσεις. Το περασμένο Σάββατο, 29/09, έγινε ο διαγωνισμός «Ανακαλύψτε τα ίχνη του πολιτισμού» στο Μανδράκι, ενώ την Κυριακή, εννέα μνημεία στην παλιά πόλη άνοιξαν τις πόρτες τους. Ο αριθμός των επισκέψεων έσπασε κάθε ρεκόρ: 14.588! Σχεδόν τριπλάσιος από τον αντίστοιχο πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσον όρο υπήρχαν 1.620 επισκέπτες ανά κτίριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή