Μόλι Ρίνγκγουολντ, η κουκλίτσα με τα ροζ έγινε συγγραφέας

Μόλι Ρίνγκγουολντ, η κουκλίτσα με τα ροζ έγινε συγγραφέας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΒΛΙΟ. Είχαμε καιρό να μάθουμε νέα της Μόλι Ρίνγκγουολντ, της κοκκινομάλλας ηθοποιού που συμπαθήσαμε στις ταινίες «Pretty in Pink», «The Breakfast Club» και «Sixteen Candles». Τρεις ταινίες όλες κι όλες, αρκετές για να τη θυμόμαστε δεκαετίες μετά και με όνομα που δεν είναι και τόσο εύηχο.

Τι απέγινε, λοιπόν, σήμερα η κουκλίτσα με τα ροζ, Μόλι Ρίνγκγουολντ; Συγγραφέας. Και μάλιστα πετυχημένη, αν κρίνουμε από την παρουσίαση που της έκαναν πρόσφατα στο περιοδικό Νew Yorker με τίτλο «Pretty in Print». Η ίδια οργάνωσε πάρτι για το βιβλίο της στο ξενοδοχείο «Κρόσμπι», στο Σόχο, για το πρώτο της μυθιστόρημα «When it happens to you». Τι συνέβη στην ίδια; Εγινε 44 ετών, υποδύεται τη μητέρα της Εϊμι στο «The Secret Life of the Αmerican Teenager» του ABC, δεν είναι η πρώτη (ούτε η τελευταία) σταρ που γράφει βιβλίο. Το 2010 είχε γράψει βιβλίο με συμβουλές και τίτλο «Getting the pretty back: Friendship, family and finding the perfect lipstick».

Δεν γράφει πλέον για το τέλειο κραγιόν. Ούτε θυμίζει το κορίτσι που έκανε το ντεμπούτο της στην ηλικία των 10, στο «Αnnie». Τα μαλλιά της σήμερα δεν είναι κόκκινα, ούτε καροτί, πλησιάζουν περισσότερο το μπορντό. Δεν φοράει ροζ αλλά μαύρα και στιλέτο, ή τουλάχιστον έτσι εμφανίστηκε στο πάρτι για το βιβλίο της. Και είναι παντρεμένη (για δεύτερη φορά) με τον Ελληνοαμερικανό Panio Gianopoulos, επίσης συγγραφέα, με το δικό του βιβλίο να κυκλοφορεί τον Νοέμβριο. Το ζευγάρι έχει μια 8χρονη κόρη και δίδυμα, ηλικίας 3 ετών. «Κάθε βράδυ», είπε η ηθοποιός στο New Yorker, «διαπραγματευόμαστε ποιος θα γράψει το επόμενο πρωί».

Η αλήθεια είναι ότι η Μόλι Ρίνγκγουολντ πάντα έγραφε (παράλληλα με την ηθοποιία) αλλά δεν ένιωθε ότι είχε ωριμάσει αρκετά η φωνή της. Λέει ότι η ψυχολόγος της ήταν εκείνη που της είπε να σταματήσει να βγαίνει με συγγραφείς και να γίνει η ίδια συγγραφέας. Για την ιστορία και ο πρώτος της σύζυγος ήταν Γάλλος συγγραφέας. Τι λέει η Μόλι Ρίνγκγουολντ σήμερα; «Η δόξα είναι ευχή και κατάρα μαζί. Ανοίγει πόρτες, αλλά σε κλειδώνει στις προκαταλήψεις των άλλων. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ψευδώνυμο αλλά είναι πολύ αργά γι’ αυτό. Δούλεψα πολύ σκληρά για να γίνω ο εαυτός μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή