Ενας τόμος ποίηση Γ. Ρίτσου από την Corriere della Sera

Ενας τόμος ποίηση Γ. Ρίτσου από την Corriere della Sera

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΟΣΗ. Το εξώφυλλο είναι ανάγλυφο με παλ χρώματα. Ghiannis Ritsos «Il gunambolo e la luna». Είναι ο τόμος με ποίηση του Γιάννη Ρίτσου που κυκλοφόρησε μαζί με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Περιλαμβάνει τη σύνθεση «Ο σκοινοβάτης και η σελήνη» από τη συλλογή «Επινίκια» (απ’ όπου και ο ιταλικός τίτλος) και ποιήματα από την τελευταία συλλογή του Ελληνα ποιητή «Αργά, πολύ αργά μέσα στη νύχτα». Ο τόμος είναι ένας από τους πολλούς που κυκλοφορούν από την ιταλική εφημερίδα με τίτλο «Ενας αιώνας ποίηση», μια σειρά που είναι αφιερωμένη στους μεγαλύτερους ποιητές του 20ού αιώνα. Τόμοι που συνοδεύουν κάθε εβδομάδα την έκδοση της εφημερίδας, στην τιμή των 9 ευρώ, και την επιμέλειά τους υπογράφουν έγκριτοι μελετητές και ειδικοί.

Διευθυντής της σειράς, ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας στην Ιταλία, ο Nicola Crocetti, μεταφραστής, εκδότης και διευθυντής του περιοδικού ποίησης Poesia, του μακροβιότερου ποιητικού περιοδικού στην Ευρώπη, που συμπληρώνει όπου να ‘ναι 25 χρόνια ζωής και ιδρυτής των εκδόσεων Crocetti, απ’ όπου μόλις κυκλοφόρησε η συλλογή του Γιάννη Ρίτσου «Αργά, πολύ αργά μέσα στη νύχτα», ενώ μέσα στο 2013 θα εκδοθεί η συλλογή «Τέταρτη διάσταση».

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 50 τόμοι στη σειρά της Corriere della Sera, όλοι δίγλωσσοι, και δύο από αυτούς είναι αφιερωμένοι σε Ελληνες ποιητές: στον Κ. Π. Καβάφη και στον Γιάννη Ρίτσο. Το έργο του Ρίτσου έχει ιδιαίτερη παρουσία το τελευταίο διάστημα στην Ιταλία. Εχουν δραματοποιηθεί αρκετοί από τους μονολόγους του από γνωστούς Ιταλούς ηθοποιούς, όπως «Η σονάτα του σεληνόφωτος», οι «Δελφοί», «Ελένη», «Φαίδρα», «Ισμήνη», «Περσεφόνη» που παρουσιάζονται αυτό το διάστημα σε πόλεις της Ιταλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή