ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Οταν κάτι έχει επιτυχία πολλαπλασιάζεται. Συνήθως, τουλάχιστον. Η ιδέα της υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης που εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν δύο νέοι αρχιτέκτονες, η Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου και ο Ελευθέριος Αμπατζής, μετά το… σουξέ της πρώτης σχετικής υποδομής στο κέντρο της Κηφισιάς, μεταφέρθηκε στην είσοδο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Οι επισκέπτες έχουν όλο το 24ωρο τη δυνατότητα να πάρουν και να αφήσουν τα βιβλία που επιθυμούν, εντελώς δωρεάν.

…Αφού γεωγραφικά και θεματικά είμαστε στα χωρικά ύδατα της Στέγης, να σας ενημερώσουμε ότι εδώ και λίγες ημέρες το ίδιο το ίδρυμα έχει δρομολογήσει ιδιωτικό λεωφορείο (shuttle bus) που συνδέει τη Στέγη με τον σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ. Με συχνά δρομολόγια (κάθε 10 λεπτά), όταν υπάρχει παράσταση στην Κεντρική ή στη Μικρή Σκηνή. Το λεωφορείο θα ξεκινά από τον κυκλικό κόμβο μετεπιβίβασης λεωφορείων του ΟΑΣΑ (δίπλα στο Φιξ) και θα καταλήγει στην κεντρική είσοδο της Στέγης. Η χρήση του shuttle bus είναι δωρεάν για το κοινό.

…Δύο σημαντικά εγκαίνια το επόμενο τριήμερο στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα ανοίγει από την ομάδα του «Bios» η πειραματική περίοδος λειτουργίας της πρώτης καλλιτεχνικής «θερμοκοιτίδας» στην πρωτεύουσα σε αξιόλογο κτίριο της οδού Αναξαγόρα. Και τη Δευτέρα είναι η σειρά για τα επίσημα εγκαίνια της «Αλεξάνδρειας», του νέου καλλιτεχνικού πολυχώρου της πλατείας Αμερικής, σε ένα επίσης σημαντικό, εκλεκτικιστικό σπίτι στην οδό Σπάρτης.

…Από τους πολύ αγαπημένους αθηναϊκούς δρόμους, η οδός Πραξιτέλους, αυτό το Σάββατο μας καλεί σε μια εικαστική γιορτή και μάλιστα για καλό σκοπό. Καταστήματα, καφέ και μπαράκια φιλοξενούν τα έργα και τις εγκαταστάσεις εικαστικών καλλιτεχνών, ενώ ταυτόχρονα και μέχρι το άλλο Σάββατο θα συγκεντρώνονται παιδικά βιβλία, χαρτικά, είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας για τα παιδιά της «Θεοτόκου». Ας μην το ξεχνάμε: αυτό που εμείς δεν χρειαζόμαστε πια, είναι πολύτιμο για εκείνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή