Ιανουάριος μουσικών εκδηλώσεων για το Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Ιανουάριος μουσικών εκδηλώσεων για το Ωδείο Φίλιππος Νάκας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πολλές συναυλίες διαφορετικού ύφους, αλλά και τρία εργαστήρια, αρχίζει το 2013 στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Την Παρασκευή 11 του μηνός, θα δοθεί μια συναυλία παλαιάς μουσικής με τίτλο «Selva de varii passaggi» σε μια διαδρομή εκατόν πενήντα χρόνων με τη Δάφνη Μαναβοπούλου (μπαρόκ βιολί), τη Δέσποινα Χωματίδου (τσέμπαλο), τον Nick Wright (αναγεννησιακό κορνέτο) και τον Ιάσονα Ιωάννου (μπαρόκ τσέλο). Τα Χάλκινα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών παίρνουν τη σκυτάλη το Σάββατο (12/1) και καλούν μουσικούς χάλκινων πνευστών όλων των ηλικιών και επιπέδων σε ένα πρωτότυπο σεμινάριο ομαδικής εργασίας.

Σύνολα της ΚΟΑ και στις Μουσικές Δευτέρες που αρχίζουν τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, όπου ο Λαέρτης Κοκολάνης (βιολί) και η Ελένη Νταφέκα (πιάνο) θα δώσουν ένα ρεσιτάλ με τίτλο «Ερωτες και Μύθοι». Ακολουθεί την Παρασκευή (18/1) η πρώτη συνάντηση του κύκλου σεμιναρίων παλαιάς μουσικής, που επικεντρώνεται στη μελέτη και την ερμηνεία της μουσικής από τον Μεσαίωνα μέχρι το Μπαρόκ με καθηγητές τους Δημήτρη Κούντουρα, Ιάσονα Ιωάννου και Μάρκελλο Χρυσικόπουλο.

Το Σάββατο (19/1), στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών «Οι νέοι για τους νέους», θα δώσει ρεσιτάλ κόρνου ο Αθανάσιος Ιωάννου και στις 21/1 ο σαξοφωνίστας Γιάννης Κασέτας θα δώσει συναυλία, επιστρέφοντας μετά μια δεκαπενταετία στο Ωδείο από όπου αποφοίτησε. Τέλος, στις 25 Ιανουαρίου μια συναυλία-καλωσόρισμα του τομέα παραδοσιακής μουσικής με τη συμμετοχή της Σοφίας Λαμπροπούλου και της Αρετής Κετιμέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή