Μάνος Χατζιδάκις: «Ποτέ την Κυριακή»

Μάνος Χατζιδάκις: «Ποτέ την Κυριακή»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει μαζί με την «Καθημερινή» το τρίτο cd της σειράς του Μάνου Χατζιδάκι: «Ποτέ την Κυριακή».

Το «Ποτέ την Κυριακή» ήταν η πρώτη ταινία του Ζυλ Ντασσέν, με σενάριο δικό του και πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη. Γυρίστηκε το 1960 εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και είναι μία από τις διασημότερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Η μουσική για την ταινία «Ποτέ την Κυριακή» περιέχει εκτός των άλλων το κομμάτι «Τα παιδιά του Πειραιά», το οποίο χάρισε το Οσκαρ Μουσικής στον Μάνο Χατζιδάκι. Ερμηνεύει η Μελίνα Μερκούρη, η οποία στην ταινία, στο ζενίθ της καριέρας της, υποδύεται τη φλογερή Ιλια, κυρία της νύχτας. Μια γυναίκα ερωτευμένη με τη ζωή που ζει κάθε της στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Ολοι στο λιμάνι την λατρεύουν. Μαζί με τη Μελίνα παίζουν ο Γιώργος Φούντας, ο Ζυλ Ντασσέν κ.ά. H νέα μεγάλη προσφορά της «Κ», που συνεχίζει εκείνη του 2010, αποτελείται από οκτώ εκδόσεις: «Ο Μεγάλος Ερωτικός / Χωρίον ο πόθος», «Οι μπαλάντες της οδού Αθηνάς», «Ποτέ την Κυριακή», «Η εποχή της Μελισσάνθης», «Ο κύκλος του C.N.S. / Καπετάν Μιχάλης / Οι γειτονιές του φεγγαριού», «Τα παράλογα», «Τα πέριξ», «Ο οδοιπόρος / Το μεθυσμένο κορίτσι & ο Αλκιβιάδης».

Από τα σημαντικότερα έργα όχι μόνον του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και του ελληνικού τραγουδιού του 20ού αιώνα. Δίσκοι που καταδεικνύουν πως το ποιητικό επίτευγμα ενός ανθρώπου, η διεθνής ελληνικότητα, αγαπήθηκε και ανανέωσε τη μυθολογία ενός ολόκληρου λαού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή