ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΠΕΡΑ

«Πάρσιφαλ»

Βόλος

Με την τελευταία ολοκληρωμένη όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ «Πάρσιφαλ» σε σκηνοθεσία Francois Girard και διεύθυνση ορχήστρας Danielle Gatti συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολών σε ζωντανή μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Ο Jonas Kaufmann πρωταγωνιστεί στον ρόλο του αθώου Πάρσιφαλ που βρίσκει τη σοφία, πλαισιωμένος από τους Katarina Dalayman, Peter Mattei, Evgeny Nikitin κ.ά. Σήμερα στις 7 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» (Κουμουνδούρου και Ιάσονος, Βόλος) και τις υπόλοιπες συνεργαζόμενες αίθουσες ανά την Ελλάδα.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο πατέρας»

Λαμία

Στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας επιστρέφει η συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης «Ο πατέρας» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, με τους Γιάννη Φέρτη και Μαρίνα Ψάλτη. Απόψε, αύριο και από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου στις 9 μ.μ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Τhe Greek Μonsters»

Θεσσαλονίκη

Εως τις 31 Μαρτίου παρατείνεται η επιτυχημένη έκθεση «Τα ελληνικά τέρατα της Beetroot», που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη και φιλοξενείται από τον περασμένο Νοέμβριο στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Εγκαταστάσεις, γλυπτά, ειδώλια και γκράφιτι, εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και σχεδιασμένα στον «νεο-μελανόμορφο» ρυθμό, που επινόησε η ομάδα ντιζάιν Beetroot, λειτουργούν ως σύγχρονα, χιουμοριστικά σύμβολα μιας οικουμενικής φιλοσοφίας.

ΘΕΑΤΡΟ

«Γράμμα στον Ορέστη»

Καβάλα

Μία σύγχρονη προσέγγιση στον αρχαίο μύθο των Ατρειδών, μέσα από το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Γράμμα στον Ορέστη», συνιστά η ομότιτλη παράσταση, που παρουσιάζεται από την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Ερμηνεύει η Ελένη Ουζουνίδου. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΕΚΘΕΣΗ

Μουσικά όργανα

Θεσσαλονίκη

Εκθεση αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων φιλοξενείται έως τις 29 Μαρτίου στην Περιφερειακή Δημοτική Βιβλιοθήκη Τριανδρίας (Αμοργού 29).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή