Ασύλληπτες εικόνες άγριας ομορφιάς

Ασύλληπτες εικόνες άγριας ομορφιάς

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απίθανο, εκπληκτικό, ασύλληπτο, μεγαλειώδες», ήταν οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε για να την περιγράψει ο Guardian. «Κάθε σκηνή, από μόνη της ένα έργο τέχνης», έγραψε η Sunday Mirror. «Αριστούργημα», τη χαρακτήρισε η Daily Telegraph. Το «Frozen Planet», η συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής BBC, Discovery και ΣΚΑΪ, που καθήλωσε 10 εκατ. τηλεθεατές όταν προβλήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, αρχίζει στον ΣΚΑΪ, το Σάββατο, στις 23.00.

Εκεί που ο χρόνος… παγώνει, στις πολικές περιοχές του πλανήτη, την Αρκτική και την Ανταρκτική, που θα αλλάξουν για πάντα καθώς λόγω της υπερθέρμανης οι πάγοι λιώνουν πολύ γρήγορα, ο φακός συλλαμβάνει ασύλληπτες εικόνες άγριας ομορφιάς σε πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες: Στο πρώτο από τα έξι επεισόδια, θα δούμε ανάμεσα σε άλλα στην Αρκτική την τρυφερή συνάντηση μιας αρσενικής πολικής αρκούδας με το ταίρι της, αλλά και το κυνηγητό μιας αγέλης από 25 λύκους που συναντούν στον δρόμο τους ένα κοπάδι από βίσονες. Πιο νότια, στη Γροιλανδία, ο παγωμένος βουβός κόσμος με λίμνες και ποτάμια που δημιουργήθηκαν από την τήξη στο χρώμα του μπλε ζαφειριού σού κόβει την ανάσα, ενώ βλέπουμε πώς ο μεγαλύτερος κινούμενος παγετώνας του κόσμου μας, ο Γάκομπσχαβν, επηρεάζει τη γέννηση ενός κολοσσιαίου παγόβουνου, αλλά και πώς η φύση φιλοτεχνεί εξαιρετικά γλυπτά από πάγο. Στο νότιο ημισφαίριο, στην Ανταρκτική, η εικόνα αλλάζει, καθώς η περιοχή σφύζει από ζωή. Παρακολουθούμε το πιο αδέξιο κυνήγι θηρευτή και θηράματος στη στεριά, μεταξύ ενός πιγκουίνου Τζεντού και ενός θαλάσσιου λέοντα, αλλά και το πιο σύνθετο κυνήγι που έχει καταγραφεί ποτέ, αυτό μιας φάλαινας δολοφόνου, που χτυπώντας την ουρά της προκαλεί κύμα για να ρίξει μια φώκια ουέντελ στο νερό… Μοναδικά είναι τα πλάνα που αιχμαλωτίζει ο φακός καθώς η αποστολή ακολουθεί από ψηλά τα χνάρια των πρώτων εξερευνητών που έφτασαν εκεί, προ 100 ετών, αποτυπώνοντας ορεινούς όγκους και ξερές κοιλάδες που θυμίζουν Αρη, και άλλα εκπληκτικά τοπία.

Η σειρά είναι γυρισμένη σε high definition, ενώ για την επίτευξη των εναέριων λήψεων χρησιμοποιήθηκε ειδικά κατασκευασμένη κάμερα για να αντέχει στις θερμοκρασίες των -30° C. Στην αφήγηση είναι ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο. Μια μοναδική σειρά, για τα γυρίσματα της οποίας απαιτήθηκαν 2.365 ημέρες στην ξηρά και 134 ώρες κάτω από τους πάγους, που δεν πρέπει να χάσετε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή