Ατζέντα

4' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Ο Λιβανελί στην Αθήνα

Εχει πολλούς φίλους και πολλούς θαυμαστές στην Αθήνα ο συνθέτης και συγγραφέας Ζουλφί Λιβανελί. Αυτή τη φορά έρχεται για να παρουσιάσει το νέο βιβλίο του, με τίτλο «Σερενάτα» (εκδόσεις Πατάκης). Την ερχόμενη Τρίτη, 26/3, στις 8 μ.μ. θα συνομιλήσει στον «Ιανό» της Αθήνας με τον Ανταίο Χρυσοστομίδη στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου στον «Ιανό”».

ΘΕΑΤΡΟ

Ζοέλ Πομερά στη Στέγη

Αφιέρωμα στον Γάλλο συγγραφέα και σκηνοθέτη Ζοέλ Πομερά διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 28 Μαρτίου, με προσκεκλημένο τον ίδιο τον δημιουργό. Το νέο του έργο «Η μεγάλη και θαυμαστή ιστορία του εμπορίου», μία παραβολή για το τέλος των ιδεολογιών και τα όρια της ηθικής, θα παρουσιαστεί από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης σε δική του σκηνοθεσία και με Γάλλους ηθοποιούς, για να ακολουθήσει, από τις 3 Απριλίου, η παράσταση «Κύκλοι/ Ιστορίες του Ζοέλ Πομερά» του θιάσου Κανιγκούντα. Ακόμα, την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 7 μ.μ., ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον σκηνοθέτη Γιάννη Λεοντάρη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, την Παρασκευή θα συζητήσει με το κοινό μετά το τέλος της παράστασης και το Σάββατο 30 Μαρτίου θα δώσει masterclass στη Στέγη Στέγης (κρατήσεις στο 213-01.80.34). Προπώληση εισιτηρίων στο 210-900.5.800 και το www.sgt.gr.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί για την 25η Μαρτίου

Ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο και μία σειρά εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων για όλη την οικογένεια θα είναι την 25η Μαρτίου το Μουσείο της Ακρόπολης, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Στις 11 π.μ., οι συντηρητές του Μουσείου θα χρωματίσουν μπροστά στους επισκέπτες ένα μαρμάρινο αντίγραφο του σανδαλιού του αρχαϊκού Ιππέα (Ακρ. 700) και μία ώρα αργότερα θα συζητήσουν με το κοινό για τη διαδικασία καθαρισμού των Καρυάτιδων με χρήση σύγχρονης τεχνολογίας λέιζερ. Τραγούδια των Μάρκου Βαμβακάρη, Μανώλη Χιώτη, Ιωσήφ Ριτσιάρδη κ.ά. με θέμα τον έρωτα θα ερμηνεύσουν στις 12.30 μ.μ. η Λαμπρινή Γιώτη και ο Γιώργος Τσιμπουξής στην αίθουσα του Παρθενώνα, ενώ στις 3.30 μ.μ. οι αρχαιολόγοι-φροντιστές του Μουσείου θα παρουσιάσουν νέα στοιχεία, που έχουν προκύψει από την έρευνα για το χρώμα στα αρχαϊκά αγάλματα. Σειρά προτεραιότητας θα τηρείται για όλες τις δράσεις εκτός της συναυλίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οικογενειακά παιχνίδια θα διατίθενται προς δανεισμό από το Γραφείο Πληροφοριών και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα σερβίρει ελληνικά παραδοσιακά πιάτα.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

ΜΟΒ Αρχιτέκτονες, έκθεση – απολογισμός

Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας. Οι «ΜΟΒ αρχιτέκτονες» ιδρύθηκαν το 1998 από τους Βασίλη Μπασκόζο και Δαρεία Τσαγκαράκη και έχει προταθεί δύο φορές ως ελληνική συμμετοχή στον ευρωπαϊκό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «Βραβεία Mies Van Der Rohe» (2003, 2005). Στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη στο κτίριο της οδού Πειραιώς που εγκαινιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη 28 Μαρτίου θα παρουσιαστούν έργα του γραφείου, υλοποιημένα και μη. Αν και με πρώτη ανάγνωση ακολουθούν αποκλίνοντες δρόμους, τα έργα αυτά έχουν αφετηρία τις ίδιες αρχές και τους ίδιους κανόνες προσέγγισης που αφορούν τη λειτουργία, τη δομή και την υλικότητα. Στόχος πάντα είναι το τελικό αποτέλεσμα να αποτελεί μια ενιαία συνεπή αρχιτεκτονική έκφραση των ζητούμενων από τον εκάστοτε εργοδότη αλλά και των δεδομένων που τίθενται τόσο από τους ιδίους τους αρχιτέκτονες, όσο και από το ευρύτερο περιβάλλον. Στο θεσμό του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ) «Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2004» τιμήθηκε με Α΄ βραβείο καλύτερης κατοικίας για τα έτη 1999 – 2004 για το έργο «Εξοχική Κατοικία Στο Πόρτο Ράφτη». Μέχρι τις 12 Μαΐου.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Δύο από τα πιο γοητευτικά έργα του Σεργκέι Ραχμάνινοφ ερμηνεύει την ερχόμενη Παρασκευή (29/3) στο Μέγαρο Μουσικής η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου. Στη συναυλία που πραγματοποιείται για τα εβδομήντα χρόνια από τον θάνατο του Ραχμάνινοφ συμμετέχει ως σολίστ ο διάσημος Ρώσος πιανίστας Νικολάι Ντεμιντένκο.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το σπάνια παιζόμενο αλλά εξίσου δυναμικό με τα άλλα κοντσέρτα του συνθέτη, Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 4 και τη Συμφωνία αρ. 2 που θα καθοδηγήσει ο Βασίλης Χριστόπουλος. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.

ΕΚΘΕΣΗ

«ΜΑΝimals»

Ανθρωπόμορφα ζώα και άντρες, που αρνούνται να μεγαλώσουν, πρωταγωνιστούν στα νέα ζωγραφικά έργα του Νίκου Σίσκου. Η τρίτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη, ο οποίος αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ το 2006, πραγματοποείται μέχρι τις 13 Απριλίου στην αίθουσα τέχνης «έκφραση-γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α) υπό τον τίτλο «ΜΑΝimals».

ΜΟΥΣΙΚΗ

Για τον Καλομοίρη

Συναυλία-αφιέρωμα στο οπερατικό έργο του Μανώλη Καλομοίρη διοργανώνει την Κυριακή στο θέατρο «Ολύμπια» (Ακαδημίας 59-61, 8 μ.μ.) η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο των εορτασμών για το Ετος Καλομοίρη. Συμμετέχουν η Ορχήστρα, η Χορωδία και οι Μονωδοί της ΕΛΣ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Βράνου και του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα των έργων «Το δαχτυλίδι της μάνας», «Τα ξωτικά νερά» κ.ά.

ΘΕΑΤΡΟ

Τόπος Αλλού

«Ολα είναι στο μυαλό σου» της Robin Swicord είναι το έργο που μόλις ανέβηκε στο θέατρο Τόπος Αλλού σε σκηνοθεσία του Νίκου Καμτσή. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που μιλάει για την ταραγμένη ζωή του Ρέινφροου, του Εντι Ρέη και της Μπίλυ Μαρή. Στην παράσταση παίζουν οι Τάκης Χρυσικάκος, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Νίκος Καμτσής. Τα κοστούμια είναι της Μίκας Πανάγου. Κεφαλληνίας 17 και Κυκλάδων, τηλ. 210 8656004.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Αρης Γαρουφαλής

Αποχαιρετισμός στον σπουδαίο δάσκαλο και πιανίστα Αρη Γαρουφαλή που έφυγε πριν από λίγο καιρό είναι η συναυλία μαθητών, συνεργατών και οικείων του που θα δοθεί την ερχόμενη Τετάρτη (27/3) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συμμετέχουν πέντε διακεκριμένοι Ελληνες σολίστ: ο βιολονίστας Γιώργος Δεμερτζής, οι πιανίστες Θανάσης Αποστολόπουλος, Τίτος Γουβέλης, Λήδα Μασούρα και Δημήτρης Παπαθεοδώρου, ο κλαρινετίστας Νίκος Γκίνος και η σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη. Εναρξη 8.30 μ.μ. Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή