Ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά σίριαλ

Ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά σίριαλ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά οι ελληνικές σειρές παραμένουν το δυνατό χαρτί των καναλιών. Το διαπιστώσαμε και πάλι από τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν οι τηλεθεατές στις ελληνικές σειρές του Mega, που ξεκίνησαν από την Καθαρά Δευτέρα στην prime time ζώνη του καναλιού.

Σύμφωνα με τη Nielsen, την πρεμιέρα της ολόφρεσκης κωμικής σειράς «Με τα παντελόνια κάτω» (18/3) παρακολούθησαν 1.999.000 εκατ. τηλεθεατές (44,7% μερίδιο επί των ανοικτών δεκτών), ενώ την έναρξη του νέου κύκλου της επίσης κωμικής σειράς «Πίσω στο σπίτι» (20/1) είδαν 1.523.000 τηλεθεατές (33,8% μερίδιο). Πολύ καλά τα πήγε και η καθημερινή σαπουνόπερα «Κλεμμένα όνειρα» (Mega), η οποία ξεπέρασε και τον περιβόητο «Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή» (ΑΝΤ1), με 1.525.000 τηλεθεατές (30,6% μερίδιο) κατά μέσον όρο σε τρεις εμφανίσεις, έναντι 1.346.000 άτομα (27,2% μερίδιο), που είδαν σε ισάριθμα επεισόδια την τουρκική σειρά.

Ανεξάρτητα από τα ομολογουμένως υψηλά νούμερα που συγκέντρωσαν οι ελληνικές σειρές, ειδικά η σειρά «Με τα παντελόνια κάτω», πιο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι σειρές δεν κέρδισαν το κοινό επειδή απλώς μιλούν ελληνικά. Το προσείλκυσαν επειδή είναι προσεγμένες, τόσο σκηνοθετικά όσο και σεναριακά (ακόμη κι όταν μιλάμε για προσαρμογή σεναρίου όπως στην περίπτωση της πρώτης σειράς που βασίζεται στην ισπανική σειρά «con el culo al aire») αλλά και επειδή διαθέτουν δυνατό επιτελείο πρωταγωνιστών, που είναι άκρως πειστικοί στους ρόλους τους ακόμη κι όταν οι χαρακτήρες που υποδύονται, καθώς έχουμε να κάνουμε με κωμωδία, είναι υπερβολικοί. Τι να πει κανείς για τον αεικίνητο και πάντα απολαυστικό Κώστα Βουτσά που είδαμε στο «Με τα παντελόνια κάτω», ο οποίος μένει με την τηλεοπτική του σύζυγο Πηνελόπη Πιτσούλη σε κάμπινγκ λόγω κρίσης και της κάνει σκηνές ζηλοτυπίας, προσπαθώντας να βρει με ποιον τον έχει απατήσει!

Πώς να μην εκθειάσεις τη Μαρία Καβογιάννη στο άκρως ανανεωμένο «Πίσω στο σπίτι», που μας έκανε να δακρύσουμε από τα γέλια με τις ατάκες των Ρένας Ρίγγα και Σπύρου Ρασιδάκη που αντήλλαξε με τον Θοδωρή Αθερίδη και όχι μόνον, σχολιάζοντας όσα τους ανάγκασαν να μένουν σε τροχόσπιτο! Δύο γλυκόπικρες κωμωδίες, που μιλούν για την κρίση και τα προβλήματά της με τρόπο που σε κάνουν να ξεχνιέσαι και τις οποίες αξίζει να δείτε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή