«Θεατρικές συνθέσεις» από τον σαιξπηρικό κόσμο

«Θεατρικές συνθέσεις» από τον σαιξπηρικό κόσμο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ενδιαφέροντα πρότζεκτ συνεχίζονται στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Beton7 με τι καλύτερο από ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο έργο του Σαίξπηρ. Ο λόγος για τις δεύτερες «Θεατρικές συνθέσεις», που πραγματοποιούνται στον χώρο με δεκατέσσερα έργα θεατρικών ομάδων και μεμονωμένων καλλιτεχνών, σύγχρονες προσεγγίσεις του σαιξπηρικού κόσμου. Οι παραστάσεις άρχισαν τον Ιανουάριο και συνεχίζονται έως τον Ιούλιο. Ανοιξιάτικος σταθμός στον Σαίξπηρ είναι το «Othello Project» της Ιουλίας Σιάμου και της Ζωρζίνας Τζουμάκα, θεατρική σύνθεση βασισμένη στον Οθέλλο, που θα παρουσιάζεται έως τις 28/3.

Ο χώρος του Beton7 μεταμορφώνεται σε ένα ρινγκ, όπου το σκοτάδι αντιμάχεται το φως με τρόπο εξπρεσιονιστικό. Ο χρόνος της τραγωδίας όπως και στο έργο του Σαίξπηρ ξεκινά με τον θρίαμβο του έρωτα και καταλήγει στον θάνατο.

«Χρησιμοποιήσαμε τον Οθέλλο του Σαίξπηρ σαν πρωταρχικό υλικό», λένε σε συνομιλία τους με την «Κ» η Ιουλία Σιάμου και η Ζωρζίνα Τζουμάκα. «Σκοπός μας είναι να ακουστεί ο λόγος, να αποδοθεί ο μύθος και συγχρόνως να δημιουργηθεί κάτι νέο χωρίς την προσθήκη άλλων κειμένων αλλά με τη σύνθεση σκηνών και αποσπασμάτων από το ίδιο το έργο, στη σκληρή ποιητική μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη. Είδαμε τον Οθέλλο σαν πεδίο προβληματισμού πάνω στην ανθρώπινη φύση. Σε κανένα άλλο έργο του Σαίξπηρ η παραπλάνηση δεν είναι τόσο κατάφωρη και η καταστροφή των ηρώων τόσο μάταιη».

Στην παράσταση παίζουν οι Μιχάλης Καλιότσος, Γιώργος Καπινιάρης και Ιουλία Σιάμου.

​​Πύδνας 7, Βοτανικός (Τετάρτη και Πέμπτη έως τις 28/3), τηλ. 210-75.12.625.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή